'Zorunlu Kisisel Gelisimi' Kitabinda Okuyucularina Sunuyor
Oyuncu, sunucu ve yazar Ayça Kuru, çikardigi ikinci kitabi olan ‘Konus Benimle’de zorunlu kisisel gelisimle ilgili bilgileri okuyuculariyla paylasiyor.

Ayça Kuru, kitap içerisinde zarafetten diksiyona kadar birçok konunun islendigini söyleyerek, “Türkiye ve toplum olarak aslinda çok iyi bir yerdeyiz ama daha iyi bir yerde olmamiz gerekiyor. Bu kitabimdaki bilgiler yurt disinda zorunlu kisisel gelisim egitimleri ama bizim okullarimizda zorunlu kisisel gelisim diye bir egitim yok. Bunu disaridan almamiz gerekiyor. Aslinda bu kitap Türkiye’deki bütün kisisel gelisim kitaplarinin derlemesi aslinda. Bunun içinde etkili konusma ve diksiyon da var. Sesinizi kullanmayi, beden dilinizi, imajinizi, saçinizi, makyajinizi, giyiminizi nasil kullanacaginizi, zarafeti, görgü kurallarini, hayatimizi nasil daha harika hale sokabilecegimizle alakali bir kitap. Bu kitabin söyle bir sosyal sorumlulugu da var; birinci kitabimizda da yapmistik bagisçilarimiz vardi. Siz eger bir kitap degil 10, 100, 200 kitap alirsaniz bu kitaplari biz doguda ya da okuma zorlugu çeken, okula gidemeyen kiz ve erkek çocuklarina hediye olarak gönderiyoruz. Okullarinda bos zamanlarinda okusunlar diye gönderilen bir kitap haline geldi. Ilk kitabim Milli Egitim Bakanligi’ndan da güzel bir dagitim destegi almisti. Simdi bu kitapla ilgili de bagisçilarimizi bekliyoruz, toplu alimlari bekliyoruz ki herkes kitap okusun. Çünkü dijitalizm diye bir dönemdeyiz, 2023 senesi ve dijitalizm ne oldu herkes sosyal medya kullanmaya basladi.
Oradaki kedi videolarindan aslinda lakayit kötü videolara kadar birçok sey izliyorlar ve yozlasiyoruz. Bu kitap yozlasmanin önüne geçebilecek bir kisisel gelisim, etkili konusma, diksiyon kitabi” ifadelerini kullandi.
Kitabin ben diliyle yazildigini ve okuyucuyu daha da içine çektigini söyleyen Ayça Kuru, sözlerine su sekilde devam etti:
“Kitabin bir özelligi daha var. Bu kitap tek basina yazilmis bir kitap degil, benim üstadim Aydin Serdar Kuru, algi yönetimi ve ikna taktikleri uzmani bu kisi. Onun destegi ile bu kitabi yazdim. Onun da Zihin Tetikçileri, Algi Yönetimi ve Propaganda adinda kitaplari var. Bu kitabi kimler alabilir kismina gelirsek de liseye de uygun bir kitap bu ve üniversitede kendisini gelistirmek isteyen ögrencilere de uygun. Su anda is adamlari ve is kadinlarina da uygun çünkü her zaman bir manipülasyon, her zaman bir algi ve iknanin ve devaminda imaj ve iletisimin diksiyonun içindeyiz. Yediden yetmise herkese hitap eden bir kitap yazdik. Kitabi da özellikle ‘ben’ diliyle yazdik ki kitap daha da içe alsin okuyucuyu, daha arkadasça olsun diye. Burada da tabi dilleri de ögreniyoruz nasil konusmamiz gerektigini, ne yapmamiz gerektigini ögreniyoruz. Biz de sosyal medyaya bir sekilde girdik ve bayagi da takipçimiz var. Amacimiz orada komik videolar paylasmak yerine biraz daha insanlara dokunalim, kadin ve erkek nasil konusur, nasil iletisime geçer, bir kadini ya da erkegi nasil etkilersiniz, is hayatinda birisini nasil etkilersiniz bunlardan da bahseden muhtesem bir basucu kitabi.”
