Hamas Siyasi Büro Üyesi Hamdan Açiklamasi 'Israil Saldirilari Devam Ettigi Sürece Müzakere Yok'

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan yaptigi açiklamada, “Israil saldirilari devam ettigi sürece müzakere yok” dedi.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Lübnan’in baskenti Beyrut’a açiklamalarda bulundu. Hamdan, çatismalar ne kadar sürerse sürsün hazirlikli olduklarini belirterek, “Israil saldirilari devam ettigi sürece müzakere yok” dedi.

Gazze Seridi’ndeki Israilli esirlerin hayatlarindan Israil Basbakani Benjamin Netanyahu’nun "sorumlu" oldugunu söyleyen Hamdan, Netanyahu’nun Gazze Seridi’ndeki hedeflerinin "ulasilamaz" oldugunu ifade etti.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinin Netanyahu hükümetinin düsüsüne neden olacagini belirten Hamdan, "Bu bir zafer degil, aksine yenilginin ve hükümetinin düsüsünün isaretidir" ifadelerini kullandi. Hamdan, çatismalarin sona ermesinin ardindan Netanyahu’nun savas suçlusu olarak yargilanacagini öne sürdü.

Netanyahu’nun gerçek hedefinin Filistin halkini ortadan kaldirmak ve Filistin davasini bitirmek oldugunu belirten Hamdan, “Bu imkansiz bir sey" dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinin sadece "kana susamislik" oldugunu ve bu susuzlugun giderilmeyecegini belirten Hamdan, "Netanyahu ve savas kurmaylari Gazze batakliginin giderek daha derinlerine batiyor" dedi.

Kaynak: İHA