ABD'den Bati Seria'daki Saldirilardan Sorumlu Olan Israilli Yerlesimcilere Vize Kisitlamasi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Filistin’in Bati Seria bölgesinde siddet olaylarindan sorumlu asirilik yanlisi Israilli yerlesimcilere vize kisitlamasi getirilecegini açikladi.

ABD'den Bati Seria'daki Saldirilardan Sorumlu Olan Israilli Yerlesimcilere Vize Kisitlamasi
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken yaptigi açiklamada, Disisleri Bakanliginin Bati Seria’da baris, güvenlik veya istikrari baltaladigina inanilan kisileri hedef alan yeni bir vize kisitlama politikasini duyurarak, Bati Seria bölgesinde siddet olaylarindan sorumlu asirilik yanlisi Israilli yerlesimcilere vize kisitlamasi getirilecegini açikladi.

Disisleri Bakanligi’nin bu politikayi Bati Seria’daki saldirilardan sorumlu olan Filistinlilere de uygulayabilecegini aktaran Blinken, "Bu kisilerin yakin aile üyeleri de bu kisitlamalara tabi olabilir" dedi.

Vize kisitlamalarina kaç kisinin tabi olacagi hakkinda bilgi paylasmayan Blinken, "Baskan Biden’in da defalarca söyledigi gibi, bu saldirilar kabul edilemez. Geçtigimiz hafta Israil’de, ABD’nin kendi yetkilerini kullanarak harekete geçmeye hazir oldugunu açikça ifade ettim. Bati Seria’da sivillere yönelik tüm siddet eylemleri için, faili ya da magduru kim olursa olsun, hesap verebilirlik arayisimizi sürdürecegiz" dedi.

Kaynak: İHA