Sabiha Gökçen Belgeseli, Antalyalilarla Bulusuyor

Dünyanin ilk kadin savas pilotu Sabiha Gökçen’in hayati belgesel oldu. Modern Türk kadinini dünyaya tanitmayi amaçlayan belgesel, “Türk Kadinina Seçme Ve Seçilme Hakki Taninmasi’nin yildönümünde Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla Antalyali izleyicilerle bulusacak.

Dünyanin ilk kadin savas pilotu Sabiha Gökçen’in basari dolu kariyeri ve olaganüstü hayat hikayesini anlatan “Türk Kizi, Gök Kizi, Atatürk Kizi; Sabiha Gökçen” isimli belgesel 5 Aralik Sali saat 18.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde gösterilecek. “Türk Kadinina Seçme Ve Seçilme Hakki Taninmasi’nin yildönümü etkinlikleri çerçevesinde Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla seyirciyle bulusacak gösterim sonunda söylesi düzenlenecek. Söyleside Yapimci-Yönetmen Gülsah Çeliker, 5 yillik bir çalismanin sonunda ortaya çikan belgeselin hikayesini anlatacak.

"Cumhuriyet tarihine isik tutuyor"

Belgeselde; genelde Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve özelde havacilik tarihi ile Atatürk Türkiye’sinde, baris ve kadin temalari beraber ele alindi. ‘Türk Kizi, Gök Kizi, Atatürk Kizi: Sabiha Gökçen’ adindaki belgeselde, ciddi bir ekip çalismasi ile Rusya, Amerika, Fransa, Yunanistan Yugoslavya basta olmak üzere pek çok ülkeden elde edilen arsivlerden faydalanildi. Bu arsivlerin Türkiye’de ilk kez yayinlanmasi da belgesele ayri bir deger kazandirdi. 52 dakikalik belgeselde; Sabiha Gökçen ile hayattayken yapilan özel röportajlarin yani sira, ünlü tarihçi Cemal Kutay ve Atatürk’ün manevi kizi Ülkü Adatepe, Ismet Inönü’nün kizi Özden Toker, Türkiye’nin ilk jet pilotlarindan Korkut Efe gibi birbirinden degerli isimlerle yapilmis röportajlar da yer aliyor.
Kaynak: İHA