Denizli'de Saglik Çalisanlarina Taciz Iddiasi

DENIZLI – Denizli’nin Babadag ilçesinde, mahalleye görevli gelen saglik görevlisini taciz eden süpheli, yasanan tartisma sonucu zorla gezici saglik aracina girmeye çalisti. Gözaltina alinan süphelinin tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmasina iliskin bir üst makama itiraz yapildi.

Babadag ilçesine bagli Yeniköy Mahallesi’nde yasanan olayda; saglik hizmeti için mahalleye gelen Gezici Aile Sagligi Merkezinde görevli kadin doktor N.K. ve ebe Y.Y.Ö. hasta kabulüne basladi.

Muayene amaciyla odaya giren 30 yasindaki H.G., kadin doktorun gözlerinin önünde ebe Y.Y.Ö.’ye elle cinsel tacizde bulundu. Saldirgan, vatandaslarin da yardimiyla disariya çikartilirken, olayin sokunu atlatan saglik görevlileri ‘beyaz kod’ alarmi vererek yardim talebine bulundu.

Yasananlarin ardindan ailesiyle birlikte geri dönen saldirgan, kendisi hakkinda sikayetçi olunmamasi için gezici saglik aracina girmeye çalisti. Kadin doktor ve cinsel saldiriya ugrayan ebe, kapinin arkasina karyola ve dolaplari yigarak disaridan içeriye girisi engellemek için önlem aldi. Yardim talebi üzerine mahalleye gelen saglik ekiplerine de güçlük çikartan saldirgan H.G. gözaltina alindi.

Cinsel saldirida bulunan H.G. ve yakinlari gözaltina alinarak adli makamlara sevk edildi. Savcilik tarafindan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen H.G., tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Saldirganin serbest birakilmasina iliskin bir üst mahkemeye itiraz edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA