Hamas Siyasi Büro Baskani Haniye, Yarin Misir'i Ziyaret Edecek

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye’nin beraberindeki heyetle birlikte yarin Misir’i ziyaret edecegi ve Misirli yetkililerle Israil ile yeni bir esir takasi anlasmasinin detaylarini ele alacagi ögrenildi.

Katar, Misir ve ABD arabuluculugunda Israil ve Filistin arasinda yeni bir esir takasi anlasmasina iliskin diplomatik çabalar devam ediyor. Hamas’a yakin bir kaynak, Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye’nin beraberindeki heyetle birlikte yarin Misir’i ziyaret edecegini ve Misirli yetkililerle Israil ile yeni bir esir takasi anlasmasinin detaylarini ele alacagini ifade etti.

Kaynak, Haniye’nin Misir Genel Istihbarat Teskilati baskani Abbas Kamel ile görüsecegini aktararak, görüsmede esirlerin serbest birakilmasi, Gazze Seridi’ne uygulanan ablukanin sona erdirilmesi ve ateskesin ele alinacagini belirtti.



Katar, ABD ve Israil Polonya’da bir araya geldi

Katar Basbakani Seyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Israil istihbarat teskilati Mossad’in Baskani David Barnea ve ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani Bill Burns’ün Polonya’nin baskenti Varsova’da bir araya gelmisti. Esir takasina dair yapilan toplantinin olumlu geçtigini ancak yakin zamanda bir anlasma beklentisinin olmadigini açiklayan diplomatik çabalara yakin bir kaynak, "Görüsmeler olumlu geçti ve müzakereciler ilerleme kaydetmek amaciyla farkli önerileri inceleyip tartistilar. Ancak yakin zamanda bir anlasmaya varilmasi beklenmiyor” demisti.
Kaynak: İHA