Irak'in Kuzeyine Gerçeklestirilen Hava Harekatinda 16 Hedef Imha Edildi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), PKK/KCK ve diger terörist unsurlarina yönelik Irak’in kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerine yapilan hava harekatinda 16 hedefin imha edildigini açikladi.

MSB’den yapilan yazili açiklamada, “PKK/KCK ve diger terörist unsurlari etkisiz hale getirerek Irak’in kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla; Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa haklarimiz dogrultusunda, Irak’in kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 01 Aralik 2023 saat 18.30’da hava harekatlari icra edilmis, icra edilen hava harekatlari ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak ve depolardan olusan 16 hedef imha edilmistir” denildi.

Açiklamada, “Icra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanilarak çok sayida terörist etkisiz hâle getirilmistir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayincaya kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekatlar sirasinda; masum sivillerin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA