Milli Savunma Komisyonu Baskani Akar Açiklamasi 'Biz Hür Dogduk, Hür Yasariz'

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türkiye’nin 2 bin 500 yili asan bir tarihi oldugunu belirterek, “Yedi iklim üç kitada daima insanligi, kardesligi, özgürlügü, hürriyeti, medeniyeti tasimis bir milletin evlatlari olarak her zaman ne diyoruz? Biz hür dogduk, hür yasariz” dedi.

Milli Savunma Komisyonu Baskani Akar Açiklamasi 'Biz Hür Dogduk, Hür Yasariz'
Açilis ve ziyaretler için geldigi Aksaray’da ilk olarak valiligi ziyaret eden Akar, Vali Mehmet Ali Kumbuzoglu ile görüstü. Daha sonra Aksaray Belediyesi tarafindan Ervah Kabristanligi girisine yapilan Sehitler Müzesi’nin açilisina katilan Akar burada yaptigi konusmada, “Bizim 2 bin 500 yili asan tarihimiz var, sanli tarihimiz var. Serefle dolu san ile dolu. Bu sanli tarihimiz özellikle Islam ile sereflendikten sonra yedi iklim üç kitada daima insanligi, kardesligi, özgürlügü, hürriyeti, medeniyeti tasimis bir milletin evlatlari olarak her zaman ne diyoruz; ’Biz hür dogduk hür yasariz. Hangi çilgin bize zincir vuracakmis sasariz’ diyoruz. Bunun için de biz her zaman ölürsek sehit, kalirsak gazi anlayisi ile ülkemizi, vatanimizi, bayragimizi, sancagimizi, milletimizi, hudutlarimizi korumak ve kollamak için hiçbir zaman gözümüzü esirgemedik. Su anda birlikte açilisini yapacagimiz ve burada onlarin hatirasini anacagimiz sehitlerimizle benzer duygularla, ayni duygularla Çukur operasyonlarinda, Firat Kalkani’nda, Zeytin Dali’nda, Baris Pinari’nda ve Pençe Harekati’nda sadece ve sadece teröristlere karsi yogun bir mücadele verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Bizim tek hedefimiz teröristler. PYD/PKK, DEAS, FETÖ her kim ise sadece teröristler bizim hedefimiz. Bizim hiçbir sekilde etkin, dini kökenlere bakmak sureti ile kimseyle bizim sorunumuz yok. Kürtler, Türkler, Araplar kardestir. 85 milyon biz tek yürek tek yumruk olarak bu vatani, bu milleti yüceltmek için büyük ve güçlü Türkiye için çalismalarimizi Cumhur Ittifaki ile birlikte hep beraber sürdürüyoruz ve sürdürecegiz. Ve insallah bu 100. yilini kutladigimiz Cumhuriyet ile birlikte önümüzde büyük Türkiye ideallerini gerçeklestirecegiz. Önümüzdeki dönemi de, 2. yüzyili da Türkiye Yüzyili yapacagiz. Sizlerin sevgisi, güveni, duasi devam ettikçe bizim asamayacagimiz bir engel, üstesinden gelemeyecegimiz bir görev yok Allah’in izni ile” dedi.



“Biz sizin için ne yapsak azdir, bunun farkindayiz”

Sehit yakinlari için ne yapilsa az oldugunu belirten Akar, “Bugünlere nasil gelindi, bugün biz mutlu, müreffeh, sakin ve güven içinde oturuyorsak bunlar kimlerin sayesinde oldu? Unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Sehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Cumhurbaskanimizin her zaman dedigi gibi bu ülkedeki geldigimiz noktadaki emegi geçenler sehitlerimiz. Bunlari daima saygiyla, hürmetle anacagiz. Onlara karsi görevlerimizi en iyi sekilde yerine getirmeye çalisacagiz. Sehitlerimizin ve gazilerimizin siz degerli aileleri de bizim için bas tacisiniz. Biz sizin için ne yapsak azdir, bunun farkindayiz. Bunu her vesile ile ister kanunlar, ister yasalar, yapilan konusmalardan alinan tedbirlere kadar valilerimiz, belediye baskanlarimiz, bakanlarimiz bunun farkinda ve zaten Cumhurbaskanimizin direktifleri gayet açik. Elimizden gelen ne ise bugüne kadar yaptik, yapmaya da devam edecegiz” diye konustu.



“Bunun hesabi mutlaka bir gün gelecek sorulacak”

Israil’in Filistin’e yaptigi saldirilara iliskin açiklamalarda bulunan Akar, “Burada Türkiye olarak, Türk milleti olarak biz gerçekten dünyaya çok örnekler verdik. Su anda bazi alçaklarin, hainlerin alçakça kadinlara, çocuklara el kaldirmasi gerçekten igrenç. Tam anlami ile igrenç. Artik burada hukuk, kanunlar, yasalar bitti, en sonunda insanlik da bitti. Bu eli kanli Netanyahu alçagi çocuklara, kadinlara, kizlara, silahsiz masum insanlara vurmaktan çekinmiyor. Fakat o çocuklarin kanlari onlarin elinde ve daima pesinde olacak. Bunun hesabi mutlaka bir gün gelecek sorulacak. Bunun hesabi sorulacak. Bir kez daha sunu söylüyorum, bizim 2 bin 500 yillik Türk milletinin tarihinde kesinlikle bir alçaklik yoktur. Son yapilan operasyonlar sirasinda Mehmetçik, hiçbir ordunun göstermedigi kadar büyük bir dikkatle, hassasiyetle, masum insanlara ve çevreye zarar vermemek için her türlü tedbiri aldi, almaya devam ediyor” seklinde konustu.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ise, “Aksaray’da ihtiyaç duydugumuz böyle bir projeyi sehrimize kazandirmanin mutlulugu içindeyiz. Sehitlerimizin aziz hatiralarini yasatmak, onlari gelecek nesillere aktarmak, anlatmak, neler yasadiklarini burada sergileyerek göstermek bizim için önem arz ediyordu. Bunun arayisi içinde arastirmalar yaparken en uygunu da dünyada üç tane oldugu düsünülen birisi burada Ervah Kabristanligi, digeri Sam ve digeri de Medine-i Münevvere’de. Hamdolsun arkadaslarimizla hizli bir sekilde bunun çalismasina basladik. Kiymetli sehit yakinlarimiz da sehitlerimizin emanetlerini bize teslim ettiler. Burada da onlarla bir sergi salonu açtik. Insallah burayi ziyaret eden tüm vatandaslarimiz sehitlerimizin o manevi havasini müzeyi ziyaretlerinde hepsinin hissedecegini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Akar ve protokol üyeleri açilis kurdelesini keserek müzenin açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA