Istanbul'da 86 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da hirsizlik, dolandiricilik, yagma, öldürme ve cinsel saldiri gibi çesitli suçlardan aranan ve firarilere yönelik yapilan uygulamada 86 süpheli yakaladi. Küçükçekmece’de baret ve yelek giyerek insaat isçisi gibi davranan polis, süpheliyi gözaltina aldi.

Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, çesitli suçlardan hakkinda hapis cezasi bulunan sahislarla özellikle hirsizlik, dolandiricilik, yagma, öldürme ve cinsel saldiri suçlarindan aranma kaydi bulunan sahislarin yakalanmasina yönelik çalisma yapti. 223 ekip, 463 personel ile il genelindeki 404 adreste aranan kisilerin yakalanmasina yönelik yapilan uygulamalarda haklarinda arama kaydi bulunan 86 süpheli yakalandi. Yagma suçundan 25 yil 3 ay hapis cezasi bulunan Murat K., hakkinda hirsizliktan 19 yil 2 ay hapis cezasi bulunan Salih A. ,ayni sekilde haklarinda hirsizlik suçundan 11 yil 10 ay hapis cezasi bulunan Cüneyt I., 16 yil 5 ay cezasi bulunan Ali Ö. ve 9 yil 6 ay hapis cezasi bulunan Serdar Y. isimli süpheliler yakalandi. Adam öldürme suçundan 18 yil 10 ay hapis cezasi bulunan Fuat A., dolandiricilik suçundan 18 yil 8 ay hapis cezasi bulunan Yalçin I., yagma suçundan 12 yil 6 ay hapis cezasi bulunan Sertaç D. isimli sahislarla birlikte toplam 86 firari yakalandi. Sahislardan 50’sinin "Dolandiricilik, hirsizlik, adam öldürme, yagma ve cinsel saldiri/istismar suçlarindan hapis cezasi ve arama kayitlarinin oldugu ögrenildi.

Süphelilerden biri insaatta yakalandi

Aranan kisilerden 1’inin Küçükçekmece’de santiye alaninda oldugunu tespit edildi. Baret ve yelek giyerek insaat isçisi gibi davranan polis ekipleri, süphelinin yanina yaklasti. Gözaltina alinan süpheli polis merkezine götürüldü.
Kaynak: İHA