Tanesi 250 TL, Bulundurmama Cezasi 436 TL

Burdur’un, Gölhisar ilçesinde traktörlerde bulunmamasi halinde cezasi 436 TL olan reflektör dagitildi. Gölhisar Kaymakami Kadir Ulusoy," Alacaginiz 250-300 liralik bir reflektör hem sizin caninizi hem karsi tarafin canini, eger can kaybi olmazsa da malinizi korumaya yönelik bir tedbir" dedi.

Tanesi 250 TL, Bulundurmama Cezasi 436 TL
Gölhisar ilçe merkezi ve köylerinde uygulanan reflektör dagitimi etkinlik ve egitimleri sürerken Gölhisar ilçesinde, Gölhisar Kaymakamligi’nin katkilariyla alinan reflektörler Gölhisar Pancar Toplama alanindaki üreticilere dagitildi.

Reflektör dagitimindan önce Gölhisar Ilçe Jandarma Komutanligina bagli Trafik Timlerince reflektörün önemi, traktörlerde olmasi zorunlu olan tepe lambasi, rops demirinin bulunmasi ve yasam üçgeni konularinda detayli egitimler verildi.

Egitimlerin ardindan Gölhisar Kaymakami Kadir Ulusoy kisa bir konusma gerçeklestirdi. Ulusoy konusmasinda; “Gerekli bilgilendirmeler sizlere yapiliyor, bugünde burada yapildi. Benim de deginecegim gibi biz bu reflektörleri 210 TL’ye satin aldik. Bunu bulundurmamanin cezasi 436 TL yaklasik cezanin yari fiyatina bunlari alabiliyorsunuz. Alacaginiz 250-300 liralik bir reflektör hem sizin caninizi hem karsi tarafin canini, eger can kaybi olmazsa da malinizi korumaya yönelik bir tedbir. Bu 250-300 liralik malzemeyi alip takmaktan kaçinmayalim. Sizlerin ve karsi tarafin cani ve mali bizler için degerli. Bugünden sonra da denetimlerimiz daha fazla olacak. Amacimiz sizlere ceza yazmak degil. Hem sizlerin hem de karsi tarafin can ve mal güvenligini korumak için bu uygulamalari yapiyoruz.” dedi.

Ardindan alanda bulunan traktör sürücülerine reflektörler dagitilirken reflektör montajlari da alanda yapildi. Gölhisar Kaymakami Kadir Ulusoy kendi elleriyle monte ettigi reflektörlerden sonra uyarilarini yinelerken üreticilere kazasiz ve belasiz bir pancar hasadi dönemi geçirmelerini temenni etti.
Kaynak: İHA