Kastamonu'da Genç Arastirmacilara Yönelik Girisimcilik Egitimi Verildi

Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBITAK 2237-A çerçevesinde desteklenen “Genç Arastirmacilara Ar-Ge Odaginda Tekno-Girisimcilik Egitimi”nin ikincisi düzenlendi.

Kastamonu'da Genç Arastirmacilara Yönelik Girisimcilik Egitimi Verildi
TÜBITAK 2237- A Bilimsel Egitim Etkinlikleri Destegi tarafindan desteklenen ve proje yürütücülügünü Kastamonu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptigi “Genç Arastirmacilarin Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girisimcilik Dikeyinde Gelistirilmesi Etkinligi -II-” projesi Kastamonu Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Ikincisi düzenlenen egitim ve etkinliklere Türkiye’nin farkli üniversitelerinde (Kastamonu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ankara HBV Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Firat Üniversitesi, Kirikkale Üniversitesi, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi) lisansüstü seviyede arastirmalarina devam eden 20 kursiyer katildi.

Etkinlik süresince Kastamonu Üniversitesi IIBF Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde ögrenim gören 5 lisans ögrencisi yardimci personel olarak görev aldi.

Etkinlik çerçevesinde verilen egitimlerde Kastamonu Üniversitesi’nin yani sira Türk-Alman Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden görev yapan alanlarinda uzman 18 akademisyen yer aldi.

Alanlarinda seçkin akademisyenler ile bulusma firsatini yakalayan farkli disiplinlerden genç arastirmacilara öncelikle; Girisimciligin Temelleri, Is Fikri Gelistirme, Temel Pazarlama, Dijital Pazarlama, Pazar ve Pazarlama Arastirmasi, Teknokent Yapilanmasi, Fikri Sinai Mülkiyet Haklari, Finansal Okuryazarlik, Yönetimde Güncel Paradigmalar, Finansal Destek Mekanizmalari ve Dijital Dönüsüm Teknolojileri konularinda teorik egitimler verildi.

Ardindan uygulamali olarak “Is Plani” ve “Is Modeli Kanvasi” hazirlama çalismalari gerçeklestirildi.

Hazirlanan is modeli kanvaslari çerçevesinde kursiyerler is fikirlerini jüri önünde sundu. Etkinligin son gününde yapilan is fikri sunumlari ile etkinlik basarili bir sekilde sona erdi.

Etkinlige katilan tüm kursiyerler etkinlikte emegi geçen tüm personele tesekkür ederek, böyle bir etkinlige katilim gösterdikleri için mutlu olduklarini ifade etti.

Ayrica ürettikleri is fikirlerine yönelik marka ve patent tescil süreçlerine, BIGG 1512 projelerine basvuru yapmaya ya da ürünlerini ticarilestirmemeye yönelik büyük bir adim attiklarinin altini çizerek etkinligin sürdürülebilirliginin önemine vurgu yapti.
Kaynak: İHA