Hisarcik MYO'da 'Okula Hos Geldin' Etkinligi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesine bagli Hisarcik Meslek Yüksekokulunda 1. Sinif ögrencileri için “Okula hos geldin” etkinligi gerçeklestirildi.

Hisarcik MYO'da 'Okula Hos Geldin' Etkinligi
Yüksekokul bahçesindeki etkinlige Belediye Baskani Fatih Çaliskan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Burak Kavaslar, ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Hisarcik Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Burak Kavaslar etkinligin açilisinda yaptigi konusmada, “ Bugün burada 2023-2024 egitim ögretim yilinin “Okula hos geldiniz” etkinligini gerçeklestirmek üzere bulunuyoruz. Ayni zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yil dönümünü kutladigimiz hafta olmasi bakimindan da önemli bir haftadayiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 100. Yilini kutluyorum. Daha nice 100 yillar diliyor, Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini saygiyla aniyorum” dedi.



“Sizlerin de bu tür etkinlikleri hak ettigini düsünüyoruz”

Bu tarz etkinliklerin Merkez Kampüsünde sikça yapildigini söyleyen Müdür Kavaslar, ”Siz ilçelerde okuyan ögrencilerimiz bu etkinliklere katilamiyorsunuz. Sizlerin de benzer etkinlikleri hak ettigini fazlasiyla düsünüyoruz. Bizler de Üniversitemiz Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligimiz ve Müzik Toplulugumuz ile istisareler sonucunda böyle bir etkinlik yapmayi planladik. Sag olsunlar onlar da bizleri kirmadilar. Bu senenin ilçeler bazinda Üniversitemiz Müzik Toplulugunun katildigi ilk etkinlige ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Ayrica aramizda bulunan Hisarcik Belediye Baskanimiz Fatih Çaliskan’a da etkinlik için verdigi ikram ve her türlü desteklerinden ötürü tesekkür ediyorum. Üniversite hayatina ilk defa baslayan ve su an 2.sinifta okuyan tüm ögrencilerimiz yeni döneminizin basarilarla dolu geçmesini diliyorum. Hisarcik Meslek Yüksekokulu olarak tüm akademik ve idari personelimizle sizlerin hizmetinizdeyiz. Burada okuyacaginiz yillarin degerini bilmenizi isterim. Inanin buradan mezun olduktan sonra buradaki egitim hayatinizi, dostluklarinizi çok özleyeceksiniz. Bunun bilincinde olarak yasamanizi, üniversite yillarinizi en iyi sekilde degerlendirmenizi tavsiye ederim” dedi.



“Egitim hayatinizda ve sonrasinda basarili isler gerçeklestirmeniz için ugrasiyoruz”

Ögrencilerin egitim hayatinda ve sonrasinda basarili isler gerçeklestirmeleri için ugras verdiklerini belirten Kavaslar, “Bildiginiz gibi DGS ve KPSS düsünen arkadaslarimiz için Hisarcik Halk Egitim Merkezi is birligi ile Türkçe ve Matematik kursu duyurusu yaptik. Bu kurs ücretsiz bir sekilde okulumuzda gerçeklesecek. Bu kurstan yararlanmanizi öneriyorum. Meslek Yüksekokulumuzdan geçmis yillarda mezun olan ögrencilerimizi takip ediyoruz. Kendi bölümleriyle alakali gerek kamuda gerek özel sektörde güzel yerlerde is basi yaptilar. Yapiyorlar. Sizler de ayni sekilde olacaksiniz. Buna inanin ve vazgeçmeden yilmadan çalisin. Bu tarz ve daha farkli etkinliklerimiz, gezilerimiz devam edecektir. Meslek Yüksekokulumuza bütün etkinliklerimizde destek olan Hisarcik Belediye Baskanligimiza tekrar tesekkür ediyorum. Sizlerden küçük bir ricam olacak. Ögrenciler olarak sizler de Hisarcik ilçesinde bir iz birakmak istiyorsaniz Hisarcik nüfusuna katki sunmak için ikametgahlarinizi Hisarcik’a alarak nüfus konusunda destek olabilirsiniz. Bu etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tekrar tesekkür ediyor, Üniversitemize, Meslek Yüksekokulumuza ve Ilçemize hos geldiniz diyerek, Herkese iyi eglenceler diliyorum” diye konustu.



“Hisarcik halki hosgörülü ve misafirperverdir”

Etkinlikte yaptigi konusmada Hisarcik halkinin hosgörülü ve misafirperver oldugunu ifade eden Belediye Baskani Fatih Çaliskan, ”Ilçemiz Meslek Yüksekokulunda 2023-2024 egitim ve ögretim yilinda ögrenime baslayan ögrencilerimize, “Hos geldiniz, seref verdiniz” diyorum. Ilçemize ilk defa geliyorsunuz. Sizleri ilçemizde agirlamaktan çok memnunuz. Hisarcik halkinin ne kadar iyi, hosgörülü ve misafirperver oldugunu burada ikinci yilini tamamlayan ögrencilerimizden ögrenebilirsiniz. Ne zaman basiniz sikissa kapimiz sizlere 24 saat açiktir. Belediye Baskani ve bir abiniz olarak sizlerin her zaman yaninizdayiz. Okulumuzun önümüzdeki dönemde daha da güçlenerek ilçemiz ekonomisine katki sunacagina inaniyoruz. Hepinize yeni egitim ve ögretim döneminde basarilar diliyorum” dedi.

Daha sonra Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Müzik Toplulugunun verdigi konseri ayakta dinleyen ögrenciler gönüllerince eglendi.

Etkinlikte Hisarcik Belediyesi tarafindan ögrencilere pilav, ayran dagitildi.
Kaynak: İHA