TÜDAM'da Hesap Kitap Ölçüm Salonu Açildi

Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (TÜDAM) gerçeklestirilen törende; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Hasim Sahin ve salon kurucusu Prof. Dr. Mehmet Üreyen’in katilimiyla ‘Hesap Kitap Ölçüm Salonu’ açildi.

TÜDAM'da Hesap Kitap Ölçüm Salonu Açildi


“Salon, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Türk Dünyasina önemli bir katki saglayacak”

TÜDAM’daki açilis töreninde bir konusma gerçeklestiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sunlari söyledi:

“Anadolu Üniversitesi, Türk dünyasi ve tüm kardes cografyalarin üniversitesi olmak misyonuna sahip. TÜDAM da bu misyonu üstlenen en önemli birimlerimizden biri. Bugün burada, Cumhuriyetimizin 100. Yilinda bu salonla Türk Dünyasina önemli bir katki daha saglamis olacagiz. Basta Prof. Dr. Mehmet Üreyen olmak üzere salonun hizmete girmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

“Hesap Kitap Ölçüm Salonumuz özellikle matematik egitimine benzersiz bir yaklasim sunuyor”

Törenin açilis konusmasini gerçeklestiren TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Hasim Sahin, Hesap Kitap Ölçüm Salonu’nu açtiklari için duyduklari mutlulugu belirterek sunlari dile getirdi:

“Anadolu Üniversitesi ve TÜDAM olarak Cumhuriyetimizin 100. Yilini birçok etkinlik ve faaliyetle kutluyoruz. Hesap Kitap Ölçüm Salonumuz özellikle matematik egitimine benzersiz bir yaklasim sunuyor. Hepimiz için hayirli olmasini temenni ediyorum.”

“Salon, Türk matematikçilerin tarihini anlatan kitaplar, matematiksel kavramlari canli modellerle açiklayan donanimlar ve ölçü aletlerini içeriyor”

Hesap Kitap Ölçüm Salonu’nun hayata geçmesinden mutluluk duydugunu ve özellikle sinav odakli egitim sisteminin matematigi anlasilmaz kildigini aktaran Prof. Dr. Mehmet Üreyen ise “Günümüzde, matematigin temel kavramlari yeterince açiklanmiyor ve ispat yeterince vurgulanmiyor. Biz de bu eksiklikten yola çikarak Hesap Kitap Ölçüm Salonu’nun hazirlanmasina odaklandik. Burada matematik, elle tutulur, gözle görülür modellerle ögrencilere anlatiliyor. Salon, Türk matematikçilerin tarihini anlatan kitaplar, matematiksel kavramlari canli modellerle açiklayan donanimlar ve unutulmaya yüz tutmus ölçü aletlerini içeriyor. Ispatin önemi vurgulanarak, matematik sadece islem odakli degil, düsünme yetenegi gelistiren bir disiplin olarak sunuluyor. Bu salon, Cumhuriyetimizin 100. Yilina armagan olsun.” dedi.

Açilis töreninin ardindan salonun kurulusunda katkilari olan isimlere tesekkür belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA