Kizilay Haftasi Etkinliginde Depremzede Çocuklar Doyasiya Eglendi

Kizilay Haftasi etkinlikleri çerçevesinde deprem bölgesi Adiyaman’da çocuklar doyasiya eglendirildi.

Kizilay Haftasi Etkinliginde Depremzede Çocuklar Doyasiya Eglendi
Her yil 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Kizilay Haftasi etkinlikleri çerçevesinde, 6 Subat tarihinde binlerce kisinin enkaz altinda kalarak hayatini kaybettigi deprem bölgesi Adiyaman’da konteyner kentlerde kalan çocuklara özel eglence etkinlikleri düzenlendi.

K-19 konteyner kentte gerçeklestirilen etkinliklerde eglenen çocuklarin mutluluklari yüzlerine yansidi. Çesitli oyunlarin oynandigi etkinlikte çocuklara ayni zamanda çesitli ikramlarda bulunularak birbirinden farkli hediyeler de verildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konusan Kizilay görevlilerinden Yusuf Kurt, “Bugün Kizilay Haftasi etkinlikleri nedeniyle böyle bir eglence tertip ettik ve 1 hafta sürecek. Suanda K-19 konteyner kentteyiz. Aslinda bizim tek amacimiz burada Insanlarin ve çocuklarin deprem psikolojisinden çikip tamamen onlari eski normal yasantisina döndürmeyi amaçliyoruz” dedi.

Kizilay Görevlilerinden Büsra Akman ise “Bugün de Kizilay Haftasi çerçevesinde etkinlikler düzenledik. Çocuklarin neselenmesi için pamuk seker, ardindan bir çok etkinlikler, bileklikler, sapkalar ve içeride de baska etkinliklerimiz olacak. Ayni sekilde oyunlar. Bunun gibi bir çok etkinlikler yapiyoruz çocuklarin moral ve motivasyonlarini düzeltmek adina. Ayni zamanda veliler de bu konuda bizimle çok ilgililer, bizimle beraber kaynasiyorlar” seklinde konustu.

Oldukça mutlu olduklarini dile getiren çocuklardan Irem Er ise, “Pamuk seker dagittilar, hediyeler dagittilar. Bizi çok eglendirdiler çok mutluyuz. Çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Çocuklardan Zeynep Keser ise konusmasinda, Burada Kizilay’la birlikte çok egleniyoruz. Etkinliklere katiliyorum, pamuk seker dagitiyorlar, etkinlik yapiyorlar. Çok egleniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA