Balik Pazarindaki Sessizlik Yerini Berekete Birakti

Kahramanmaras’ta yasanan depremlerden dolayi uzun süre sessiz kalan balik pazari, kis sezonunun baslamasi ve avlanma yasaginin sona ermesinin ardindan bereketlendi.

Balik Pazarindaki Sessizlik Yerini Berekete Birakti
6 Subat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaras’ta yikimin en fazla oldugu Hayrullah Mahallesi’nde bulunan Sazibey Halk Pazari içerisindeki balik pazarinda uzun süredir yasanan sessizlik yerini berekete birakti. 1 Eylül itibariyla sona eren avlanma yasaginin ardindan artan baliklar, depremlerin ardindan uzun bir süredir bos kalan tezgahlari eski senligine kavusturdu.

Denizlerde bereket hamsi ile açilirken, levrek, çupra, somon baligi ve alabaliklar da tezgahlardaki yerini aldi. Balik pazarinda yasanan bu bolluk vatandaslari da sevindirirken, fiyatlarda yasanan düsüsün baliga olan ragbeti artirdigini belirten Yasar Sabir, "Kis sezonunun gelmesi ile baliklar göründügü gibi harika. Balik tüketimini hizlandirdik bu aralar çünkü kis sezonu ile birlikte güzel ürünler. Su anda çupra almayi düsünüyorum. Haftada 2-3 defa balik tüketmeye çalisiyoruz" dedi.

Balikçi esnafi Ibrahim Sari ise, "Kahramanmaras’ta balik pazari faaliyette. Bu açidan bütün baliklar tezgahlardaki yerini aldi ve Kahramanmaras’ta baliklar bol bol bulunuyor. Hamsisi, istavriti, gümüsü tüm deniz çesitleri aranan her sey balik pazarinda var. Mevsim itibariyla bu sene denizlerimiz hamsi ile açildi. Su an en çok satan balik türü hamsi. Onun yaninda levrek, çupra, alabalik, somon baligi da bulunuyor. Yasanan deprem sonrasi baliklar çok bollasti. Artik Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi, Kahramanmaras’ta da tezgahlarimizda bol bol balik mevcut" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA