Istanbul Valiligi Tarafindan Cumhuriyetin 100. Yilina Özel 'Bayramlasma Programi' Düzenlendi

Istanbul Valiligi tarafindan Cumhuriyetin 100. yilina özel “Bayramlasma Programi” düzenlendi. Programa ev sahipligi yapan Vali Gül konusmasinda “Cumhuriyetimiz yeniden dirilisimizin adidir. Binlerce yillik devlet gelenegimizin son kalesidir. Gayemiz ve görevimiz askeri ve siyasi dehasiyla bizlere cennet bir vatan birakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi yolda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye yüzyilini insa etmektir” dedi.

Istanbul Valiligi Tarafindan Cumhuriyetin 100. Yilina Özel 'Bayramlasma Programi' Düzenlendi


Istanbul Valiligi tarafindan özel bir davet salonunda Cumhuriyet’in 100. Yilina özel “Bayramlasma Programi” düzenlendi.

Programa Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Orgeneral Ali Sivri, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye baskanlari, Istanbul’daki kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, azinliklarin dini temsilcileri, egitim, saglik, is dünyasi, kültür, sanat ve spor camiasindan çok sayida davetli katildi.

Törene katilan davetlileri Vali Gül ve esi kapida karsiladi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda, saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasinin ardindan Istanbul Deniz Tersanesi Komutanligi Korosu ve Deniz Saha Komutanligi Bandosu konser verdi. Ayrica Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi ve Istanbul Valiligi tarafindan Cumhuriyetin 100. yilina özel hazirlanan filmin de gösterimi yapildi.

“Anadolu bir umut Isigi ariyordu, o isik Samsun’da bir günes gibi dogdu”

Cumhuriyetin agir bedeller ödenerek kuruldugunu vurgulayan Istanbul Valisi Davut Gül, konusmasinda, "Tarih bizim kadar bedel ödeyerek Cumhuriyet kuran baska bir milleti daha yazmamistir. Yirminci asir basladiginda yorgun düstügümüzü zannettiler. Karsimizda yedi düvel, memleketimizde yokluk ve yoksulluk vardi. Anadolu bir umut isigi ariyordu. O isik 19 Mayis 1919 sabahi ’Milletin istiklalini yine milletin azim ve karari kurtaracaktir’ inanciyla Istanbul’dan yola çikip Karadeniz’i asti. Samsun’da bir günes gibi dogdu. Amasya Erzurum ve Sivas’tan sonra Ankara’ya ulasti. Türkiye Cumhuriyeti milletçe verdigimiz bu mücadelenin eseridir. Bu eserde nice koç yigitlerin bedeni, kani ve aziz ruhu var. Nice analarin, bacilarin gözyasi, yetimin mazlumun duasi var" ifadelerini kullandi.

“Cumhuriyetimiz yeniden dirilisimizin adidir”

Cumhuriyetin sahip oldugumuz en güçlü eserimiz oldugunu dile getiren Vali Gül, "Cumhuriyetimiz yeniden dirilisimizin adidir. Binlerce yillik devlet gelenegimizin son kalesidir. Dünyanin en güçlü devletlerinden biri olma gayemizin yurtta ve cihanda baris irademizin tezahürüdür. Biz Cumhuriyeti 13 milyonla kurduk, bugün 85 milyonuz. Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yas gününde ilelebet sürecek kardesligimizi bir kez daha tazeliyoruz. Ilhamimizi kitalari birlestiren, medeniyetleri bulusturan aziz Istanbul’dan aliyoruz. Gayemiz ve görevimiz askeri ve siyasi dehasiyla bizlere cennet bir vatan birakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi yolda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye yüzyilini insa etmektir. Cumhuriyetimizin kurulusundaki heyecan, azim ve inanci ilelebet yasatmaktir" seklinde konustu.



Tören, protokol üyelerinin pasta kesmesinin ardindan Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü Ögretmen Korusu konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA