Direksiyonda Alkollü Yakalandi, 'Kalp Hastasiyim Yaptigin Ayip' Dedi

Aksaray’da alkollü olarak direksiyon basinda polise yakalanan sürücü ile polisin imtihani anbean kameralara yansidi. Alkol metreyi üflememek için birçok mazerette bulunan sürücü önce kalp hastasi oldugunu ve alkol olmadigini söyledi, alkollü çikinca da basin mensuplarina “Esnafim, yaptiginiz ayip” diye tepki gösterdi.

Direksiyonda Alkollü Yakalandi, 'Kalp Hastasiyim Yaptigin Ayip' Dedi


Olay, Bankalar Caddesi üzerine yasandi. Edinilen bilgiye göre, rutin yol kontrolü yapan Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri süphe üzerine 68 AG 625 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirdigi sürücünün hal ve hareketlerinden alkollü olabilecegi süphesine kapilan polis memuru sürücüyü alkol metreyle kontrol etmek istedi. Kendisine uzatilan alkol metreyi üflememek mazeretlerde bulunan Bilal A. (54) isimli sürücü üflemeyi bir türlü basaramadi. Polis memurlarinin derin bir nefes çekip üflemesi gerektigini söylemesinin üzerine kalp hastasi oldugunu belirten sürücü Bilal A. alkol olmadigini da belirterek uzun süre polis ekiplerine ter döktürdü. Üflemekten kurtulamayacagini anlayan sürücü bir süre sonra alkol metreye üflemeyi basardi. Yapilan ölçümde sürücünün 0.81 promil alkollü oldugu belirlendi. Bunun üzerine kendini görüntüleyen basin mensuplarina tepki gösteren alkollü sürücü, “Alkollü kullanmiyorum ben. Beni kameraya çekme. Kullanmiyorum ben alkol yok. Neden çekiyorsun neden? Görevini yapsan da ben esnaf insanim. Bak olmaz, olmaz. Su yaptigin ayip” dedi.

Sürücüye alkolü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, ehliyet ibraz edememekten 951 TL olmak üzere toplam 5 bin 15 TL para cezasi keserken ehliyetine 6 ay süreyle el koydu. Araç olay yerine gelen ehliyetli bir yakinina teslim edilirken sürücü ifadesi alinmak üzere Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA