Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani'nin Ilk Durusmasi Görüldü

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilan ve 51 kisinin ölümüne neden olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmani ile ilgili ilk durusma görüldü. Ilk durusmada yeni bir bilirkisi raporu düzenlenmesine ve diger taniklarin dinlenmesine karar verilirken durusma 8 Aralik tarihine ertelendi.

Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani'nin Ilk Durusmasi Görüldü
Kahramanmaras merkezli asrin felaketinde Gaziantep’in Nizip ilçesi Mustafa Kökmen Bulvari’nda bulunan Furkan Apartmani da yikildi. Yikilan binada enkaz altinda kalan 51 kisi hayatini kaybetti, çok sayida kisi de yaralandi. Olay sonrasi Nizip Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Furkan Apartmani ile ilgili baslatilan sorusturma tamamlandi.

Tutuklu 4 sanik ile tutuksuz 2 sanik hakkinda 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi talep edildi

Tamamlanan sorusturmanin ardindan tutuklu saniklar Yilmaz Sahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. ile tutuksuz saniklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkinda "bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma" suçundan 2 yil 8’er aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi talep edilen iddianame Nizip Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Furkan Apartmani’nin ilk durusmasi görüldü

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilan ve 51 kisinin ölümüne, çok sayida kisinin de yaralanmasina neden olan Furkan Apartmani ile ilgili ilk durusma Nizip Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ilk durusmaya tutuklu saniklar Yilmaz Sahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katilirken, sanik avukatlari, hayatini kaybedenlerin yakinlari, avukatlari ve taniklar ise durusmada hazir bulundu.

Ilk durusma 8 saat sürdü, yeni bir bilirkisi raporu istendi

Ilk durusma taniklarin, saniklarin ve avukatlarin dinlemesi sonucu yaklasik 8 saat sürdü. Durusmada saniklarin hiçbiri üzerlerine atili suçlamalari kabul etmedi. Durusma sonucunda mahkeme heyeti, yeni bir bilirkisi heyeti atanarak yeni bilir kisi raporu alinmasina, dinlenilmeyen taniklarin dinlenmesine ve firari olan tutuksuz saniklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkinda yakalama emri için ilgili kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, durusmayi 8 aralik 2023 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA