Anadolu Üniversitesi'nde 'Bilimsel Paylasim Toplantilari' Basladi

Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü tarafindan düzenlenen Bilimsel Paylasim Toplantilari yeni egitim-ögretim yilinda da devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi'nde 'Bilimsel Paylasim Toplantilari' Basladi
Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Özel Egitim Bölümü tarafindan düzenlenen Bilimsel Paylasim Toplantilari yeni egitim-ögretim yilinda da devam ediyor. Güz dönemi toplantilari Egitim Fakültesi E Blok Konferans Salonu’nda, Özel Egitim Bölümü Otizm Spektrum Bozuklugu Ana Bilim Dali ögretim elemani Ars. Gör. Halil Öztürk tarafindan gerçeklestirilen “Özel Egitimde Etik Ikilemleri Nasil Çözümleriz? Bir Karar Verme Çerçevesi” baslikli sunum ile basladi.



“Toplantilar aidiyet duygusu olusturuyor”

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erkan Dinç, Bilimsel Paylasim Toplantilarina dair sunlari söyledi:

“Geçtigimiz yil Özel Egitim Bölümü tarafindan gerçeklestirilen Bilimsel Paylasim Toplantilarinin bölüm içinde aidiyet duygusu olusturdugunu ve bilginin paylasilmasini sagladigini gördük. Özel Egitim Bölümü tarafindan baslatilan bu toplantilar fakültede baska bölümlere de öncülük etmistir. Önümüzdeki günlerde bu paylasim toplantilarinin baska bölümlerde de gerçeklestirilecek olmasindan mutluluk duyuyoruz.”

“Özel egitim alaninda çalisanlar farkli meslek gruplariyla is birligi yapmali”

Ars. Gör. Halil Öztürk, gerçeklestirdigi sunuma etik kavraminin tanimi ve etikle iliskili kavramlari açiklayarak basladi.

Son yillarda meslek etigi kavraminin önemine vurgu yapan Ars. Gör. Öztürk, “Özel egitim alaninda çalisanlarin daha kirilgan bir grupla çalisiyor olmalari, farkli meslek gruplariyla is birligi kurmalari gerekliligi, acil müdahale gerektiren durumlarla sikça karsilasabilme durumlari, özel egitimle ilgili bilgi yetersizlikleri gibi durumlar özel egitim alaninin etik sorunlarla ve etik ikilemlerle çevrili olmasina neden olmaktadir” dedi.

Gerçeklestirilen sunum özel egitim alaninda yasanabilecek etik ikilem durumlarinda kullanilabilecek karar verme çerçevesini örnek bir olay üzerinden ele alarak tamamlandi.
Kaynak: İHA