Fransa'daki Asilsiz Bomba Ihbari Nedeniyle 16 Yasindaki Çocuk Gözaltina Alindi

Fransa’da geçtigimiz günlerde okul, müze, havaalani gibi birçok noktaya yapilan asilsiz bomba ihbarlarina yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 yasindaki bir çocuk gözaltina alindi.

Israil-Hamas çatismasi devam ederken dünyada da yankilari sürüyor. Israil’e destegini açikça belli eden Fransa’da geçtigimiz günlerde birçok önemli noktaya yönelik bomba ihbarlari yapilmis ve bu ihbarlar asilsiz çikmisti. Fransiz polisi, ülkede panige yol açan asilsiz ihbarlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 16 yasinda bir çocugun gözaltina alindigini açikladi.

Çocugun, baskent Paris yakinlarinda gittigi okula e-posta yoluyla bomba ihbari yaptigi gerekçesiyle dün gözaltina alindigi aktarildi. Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin, Çarsamba günü ve dün asilsiz bomba ihbarlari nedeniyle toplam 18 kisinin gözaltina alindigini söyledi.

Fransa Ulastirma Bakani Clement Beaune ise, bugün yapilan asilsiz ihbarlar nedeniyle 18 havaalaninin 10 tanesinin bosaltildigini açiklarken, “Çarsamba gününden bu yana havaalanlarimizda sahte bomba ihbarlarinda artis gördük” dedi.

Beaune, “Sunu açikça ifade etmek istiyorum ki bu oyunlari oynayan akilli adamlar veya küçük sakacilar aslinda çok büyük aptal ve ciddi suçlulardir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA