Erzincan'da Filistin Için Bayrak Töreni Ve Saygi Durusu

Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinda hayatini kaybedenler için Erzincan il genelindeki okullarda bayrak töreninde 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.

Erzincan'da Filistin Için Bayrak Töreni Ve Saygi Durusu
Israil’in 17 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de bir hastaneye düzenledigi saldiri sonucu hayatini kaybedenler ve yaralananlar için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan üç gün süreyle Milli Yas ilan edilmisti. Bu çerçevede, Erzincan il genelindeki temel egitim ve ortaögretim kurumlarinda ders bitiminin ardindan düzenlenen bayrak töreninde saygi durusunda bulundu. Ardindan ögrenciler hep bir agizdan Istiklal Marsi’ni okudu.

Yapilan açiklamada, Filistin halkinin acilarinin paylasildigi belirtilerek, “Israil tarafindan sivillere yönelik gerçeklestirilen ve son olarak bir hastaneye yapilan saldirilar sonucunda hayatini kaybedenler ve yaralananlardan dolayi Filistin halkinin acilarini paylasmak amaciyla Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan ülkemizde üç gün süreyle Milli Yas ilan edilmistir. Bütün yurtta ve dis temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü günesin batisina kadar bayraklarin yariya çekilmesi uygun görülmüstür. Gazze basta olmak üzere Filistin’e yönelik Israil tarafindan baslatilan yeni saldirilar ve hastanenin vurulmasiyla tirmanan insani dramda, kadinlar ve masum çocuklar ile orada tedavi gören yaralilara uygulanan siddet tüm insanligin vicdanini yaralamistir. Bütün çocuklarin ve ailelerinin irk, din veya siyasi görüsü ne olursa olsun ayrim yapilmadan güvenliklerinin saglanmasi, sagliklarinin ve yasam haklarinin korunmasi; her türlü siddet, zulüm ve sömürüye karsi tedbir alinmasi temel insanî sorumluluklarimizdandir. Bu nedenle; Filistin halkina yönelik gerçeklestirilen isgal girisimi sonucunda hayatini kaybedenler ve özellikle çocuklar için Milli Egitim Bakanimiz n Yusuf Tekin’in talimatlari ile ilimizdeki temel egitim ve ortaögretim kurumlarimizda gerçeklestirilen bayrak törenlerinde bir dakikalik saygi durusunda bulunulmustur. Hayatini kaybeden masum sivillere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyor, bu katliamlarin sona ermesini Filistin halkinin acilarinin bitmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA