Milli Egitim Bakani Tekin, Çorlu'da Okul Açilisina Katildi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Tekirdag’in Çorlu ilçesinde bir hayirsever tarafindan yaptirilan 24 derslikli ortaokulunun açilisina katildi.

Milli Egitim Bakani Tekin, Çorlu'da Okul Açilisina Katildi
Hayirsever isadami Aydin Kervanci’nin merhum babasi ve annesi adina yaptirdigi Necati-Perihan Kervanci Ortaokulu’nun açilisi, Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Tekirdag Valisi Recep Soytürk, Çorlu Kaymakami Murat Eren, Tekirdag Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktas, protokol üyeleri, hayirsever Kervanci ailesi ve vatandaslar ile ögretmen ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Bir dizi program gerçeklestirmek ve okul açilislarina katilmak üzere Tekirdag’da olmaktan son derece mutlu oldugunu vurgulayan Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, “Hayirseverler bizim bakanlik olarak egittim yükünü tasimamiza yardimci oluyorlar. Hepsine tesekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yükü bakanligimizin tek basina tasimasi mümkün degil. Hayirseverlerimizin mutlaka destegine ihtiyacimiz var. Gelin egitim ögretimle ilgili süreçte hep beraber ülkemize katki verelim. Hayirseverler bu sekilde bizim egitim yükümüzü aliyorlar. Eger almazlar ise bizim her yil ihtiyaç duydugumuz derslik sayisini alt alta yazdigimizda ülkenin bütçesinin tamamini ayirsak neredeyse yetmiyor” dedi.

Egitime en önemli katkiyi ögretmenlerin verdigini ifade ederek, ögretmenlere ayrica tesekkür eden Bakan Tekin, “Türkiye’de yaklasik 1 milyon 100 bin ögretmen ile 20 milyona yakin ögrenci bulunuyor. Veliler ögretmenlerden çocuklarimiza annelik, babalik agabeylik ve kardesi yoksa kardeslik yapmasini bekliyorlar. Yani bizim yapamadigimiz bütün toplumsal rolleri ögretmenlere yüklüyoruz. Üstüne bir de ögretmenlik yap diyoruz. Bu normal bir insanin kaldirabilecegi yük degil. Lütfen hepimiz kendi çocuklarimiza egitimin bizim kültürümüzde, gelenegimizde çocugun dogdugu andan itibaren ailede basladigini çocuklarimiza hissettirelim. Biz çocuklarimiza iyi örnek olmak zorundayiz. Çocuklarimizi iyi yetistirmek istiyorsak ögretmenlerimizden önce anne ve baba olarak üzerimize düseni yapalim. Çocuklarimizin kitap okumasini istiyorsak evde biz kitap okuyalim. Çocuk eve gittiginde anne veya babasini televizyon karsisinda, internette görünce o çocugun kitap okumasini bekleyemezsiniz. Gelin hep beraber kendi çocugumuza ögretmen olalim, ögretmenlerimizin yükünü biraz olsun alalim” diye konustu.

Bakan Tekin ve beraberindekiler daha sonra açilis kurdelesini keserek 24 derslikli okulun resmi açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA