Genç Dostu Baskanin Üniversite Ögrencilerine Destekleri Sürüyor

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yeni egitim ve ögretim döneminde üniversitede ögrencisi bulunan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere 5 bin TL nakdi yardim yapilacagini duyurdu. Baskan Büyükkiliç, geçtigimiz yil 2 bin 7 aileye toplam 8 milyon 28 bin TL yardim yapildigini hatirlatarak, “Egitimi çok önemsiyoruz. Gençlerimizin her zaman destekçisiyiz” dedi.

Genç Dostu Baskanin Üniversite Ögrencilerine Destekleri Sürüyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nce, kent sinirlari içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin devlet üniversiteleri ve vakif üniversitelerinde tam burslu olmak üzere destek olmak ve ailelerin maddi yükünü hafifletmek hedefiyle nakdî olarak yardim yapiliyor.

Geçtigimiz yil, 8 milyon 28 bin TL yardim yapildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlari ile 2022-2023 egitim ögretim yilinda Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan üniversitede ögrencisi olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 2 bin 7 aileye yardim yapildi. 2022-2023 egitim ögretim döneminde basvuru yapan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi oldugu tespit edilen ailelere 4 bin TL olmak üzere toplam 8 milyon 28 bin TL nakdî yardim yapildi.

Bu yil, 5 bin TL yardim yapilacak

Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Büyüksehir Belediyesi’nin 2023-2024 egitim ögretim döneminde de üniversitede ögrencisi olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin TL nakdî yardim yapilacagini duyurdu.

Büyükkiliç, geçtigimiz yil verilen 4 bin TL yardimin bu yil 5 bin TL’ye yükseltildigini belirterek, basvurularin 2 Ekim 2023 ile 31 Ekim 2023 tarihleri arasinda Büyüksehir Belediyesi’nin internet sitesi www.kayseri.bel.tr adresinde online hizmetler kismindan üniversitede ögrencisi olan aile yardimi basvuru formu üzerinden yapilacagini söyledi.



Online basvurunun disinda sahsen basvurularin kabul edilmeyecegini ifade eden Baskan Büyükkiliç, basvuru incelemelerinin 31 Aralik 2023 tarihine kadar sonuçlandirilacagini, ödemelerin 2024 yili Subat ayinda belediyenin belirledigi tarihte yapilacagini belirtti.

Imza attigi hizmetler ve yatirimlarla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden ‘genç dostu’ ödülü alan Baskan Büyükkiliç, gençlere ve çocuklara yönelik desteklerin sürecegini vurgulayarak, “Egitimi çok önemsiyoruz. Gençlerimizin ve yavrularimizin her zaman yanindayiz ve destekçisiyiz. Gençlerimizin, egitimden spora, kültür sanattan kisisel gelisime hemen her alanda tam donanimli bir sekilde gelecege hazirlanmalari için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA