Bu Dönerciyi Yerinden Oynatan Karnini Bedavaya Doyuruyor

DENIZLI – Dönerci dükkaninda ilginç bir yarisma baslatan 58 yasindaki esnaf Ismail Ayyildiz, karnina yumruk atarak nefesini kesene veya 1 santimetre yerinden oynatana ücretsiz yemek yediriyor. Iranli boksör, Iskoçyali kadin ve diger müsterilerden su ana kadar kazananin olmadigi yarismaya katilacak güçlü adaylar bekleniyor.

Bu Dönerciyi Yerinden Oynatan Karnini Bedavaya Doyuruyor
Denizli’de 25 yildir dönercilik yapan 58 yasindaki Ismail Ayyildiz, ilginç bir uygulamaya imza atti. Müsterilerine kendini yumruklatan esnaf, nefesi kesilir ya da yerinden 1 santimetre oynarsa müsterisine yemegi bedava verecek. Kendi kurallarini da koyan esnaf, sadece mide bölgesine yumruk attiriyor. Çalisanlardan biri 3’e kadar sayiyor, 3 denildiginde müsteri yumrugu vuruyor. Eger isletmeci yerinden 1 santimetre oynar ya da nefesi kesilirse müsterisine yemek ismarliyor. Su ana kadar yarismayi kazanan olmadigi için esnaf yeni müsterilerini bekliyor. 40 yildir karate ile ilgilendigini kaydeden 58 yasindaki isletmeci Ismail Ayyildiz, bu uygulamanin sadece kendi isletmesinde oldugunu ifade etti.

Ayyildiz, “Bu yarisma ülkemizde ve dünyada ilktir. Yarismanin kurallari söyle; midemize yumruk atiliyor. 3’e kadar sayiyoruz. Üç denilince müsterimizin vurmasi gerekiyor. Karsi tarafin da bir vurma hakki var. Vuran kisi nefesimi keserse veya beni yerimden 1 santimetre oynatirsa kazanmis oluyor. Döneri bedava yemis oluyor. Yoksa biz kazanmis oluyoruz. Dönerin bedeli neyse onu aliyoruz” dedi.



“Elimi duvara vurmus gibi hissettirdi”

Yarismaya bugüne kadar Iranli boksör, Iskoçya’dan turist olarak Denizli’ye gelen Inga Veku ve birçok müsteri, yemek yemek için gittikleri dönercinin dikkat çeken yarismasina katildi.

Ayyildiz, yarismanin nasil oldugunu anlattiktan sonra sansini deneyen turist kadin kaybetti. Inga, “Sansimi denedim olmadi. Çok siddetli bir sekilde yumruk attim ama elimi duvara vurmus gibi hissettirdi. Bana bu sansi verdigi için tesekkür ederim. Güzel bir yarisma ama bunu daha güçlü insanlarin denemesi gerekli” dedi.



Müsteriler kazanmak için sansini denese de kazanan esnaf oluyor

Döner yemek için gelen müsterilerden Sezai Düzcan, yarismaya katildiktan sonra ne kadar zor oldugunu anlatarak, “Maalesef kayip ettik, kaya gibi Ismail abimiz, kendisini tebrik ederim. Yarismaci arkadaslara da basarilar dilerim. Belki önümüzdeki günlerde biraz daha güçlendikten sonra Ismail abim de biraz yaslandiktan sonra belki yerinden oynatirim. Çünkü bu güç kuvvetle kendisini yikmamiz mümkün degil ”diye konustu.

Isletmeye gelerek sansini deneyen müsterilerden Ramazan Ilhan, “Sürekli arkadasin dükkanina geliyoruz. Yemekleri gerçekten güzel. Yarismaya katilarak sansimizi denedik, olmadi. Sansimizi insallah bir dahaki sefere deneyecegiz artik” dedi.

Kaynak: İHA