Tarihi Talas 'Rota Talas' Ile Geziliyor

Talas Belediyesinin ilçenin tarihi ve kültürel tanitimi için olusturdugu ‘Rota Talas’ turlari yogun ilgi görüyor. Bu çerçevede geçen yil düzenlenen 165 turla 8 bin 255 kisi tarihi Talas’i gezdi.

Tarihi Talas 'Rota Talas' Ile Geziliyor
Talas Belediyesi, tarihi doku zengini ilçenin güzelliklerini bir yandan ortaya çikarmaya bir yandan da bunlari turizme kazandirmaya devam ediyor. Yapilan çalismalarla üç medeniyete ev sahipligi yapan Talas’in tarihi ve kültürel dokusu turizm degerleri arasina katiliyor. Gerek mimarisi gerekse isçiligiyle dikkat çeken yapilarin bulundugu tarihi alanlar için olusturulan ‘Rota Talas’ turlari yogun ilgi görüyor. Bu çerçevede derneklerden vakiflara, il disindan gelen heyetlerden ögrencilere kadar pek çok gruba, Osmanli Sokagi olarak bilinen tarihi Ali Saip Pasa Caddesi, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi, Tipkibasim Mushaflar Kur’an-i Kerim Sergisi, tarihi Talas Sanat Galerisi ve Feyzioglu Konagi gibi tarihi alanlar gezdiriliyor. Rota Talas turlari çerçevesinde düzenlenen programlarda toplam 8 bin 255 kisi ilçenin dogal ve tarihi güzelliklerini yerinde görme imkani buldu.

Geziye katilanlar, gördükleri güzellikler karsisinda hayranliklarini ifade ederken, bunlarin turizme kazandirilmasi adina yapilan çalismalardan dolayi Talas Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA