Grammy Ödüllü Orkestra Sefi Tonu Kaljuste Is Sanat'ta

Grammy ödülllü Estonyali orkestra sefi Tonu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrasi dinleyicilerle bir araya gelecek.

Grammy Ödüllü Orkestra Sefi Tonu Kaljuste Is Sanat'ta


Grammy ödülllü Estonyali orkestra sefi Tonu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrasi, 8 Subat Çarsamba, 20.30’da dinleyicilerle bir araya gelecek. 21. yüzyilin yasayan önemli bestecilerinden Arvo Part’in eserlerini seslendirecek orkestra, kurulduklari yil bestecinin “Te Deum” baslikli eserini kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasinin saygin topluluklari arasina girdi. Orkestranin kurucusu, Kaljuste ise Part’in 2010 yilinda Istanbul, 2011 yilinda ise Estonya’nin baskenti Tallinn’in Avrupa Kültür Baskenti seçilmesi üzerine iki sehri bulusturdugu eseri “Adam’s Lament”in albüm kaydi ile 2014’te Grammy Ödülü’nün sahibi oldu.

Çagimizin Mozart’i olarak gösterilen Arvo Part, 1970’li yillarda olusturdugu “tintinnabuli” ile minimal akima yeni bir kompozisyon teknigi kazandirdi. Gelistirdigi teknikle Part, sundugu yeni bakis açisiyla, tonal ve modal müzik algisinin genislemesine katkida bulundu.
Kaynak: İHA