Büyüksehir'in Engelsiz Yasam Merkezi'nde Yüzler Gülüyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin en kapsamli merkezi konumundaki Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde 53 personel ve 310 ögrenci ile birbirinden önemli hizmetler yapiliyor. Engelsiz Yasam Merkezi’nde yüzler gülüyor, engeller ortadan kaldiriliyor.

Büyüksehir'in Engelsiz Yasam Merkezi'nde Yüzler Gülüyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve hayirsever Ali Riza Özderici ile esi Besime Özderici isbirliginde hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamli engelsiz yasam merkezi Besime Özderici Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde özel bireyler mutlu ve eglenceli etkinlikler yapiyor. Tam donamli sekilde yapilan ve ailelerden, ögrencilerden dua alan merkezde 53 personel ile 310 ögrenciye hizmet veriliyor.

Özel bireyler yasam merkezinden çok memnun olduklarini ve merkezi çok sevdiklerini belirttiler.

Merkezde bireysel egitimler aldigini ifade eden Seyma Döndü Tekdemir, hep birlikte çok iyi vakit geçirdiklerini ifade ederek, söyle konustu:

“4-5 aydir buraya geliyorum. Daha çok yeniyim. Fakat arkadaslarimizla, hocalarimizla çok güzel vakit geçiyoruz. Bireysel egitim aliyorum. Su an müzik dersindeyiz. Gitar dersi aliyorum. Koroda da çok güzel sarkilar söylüyoruz. Arkadaslarimizla birlikte güzel vakit geçiriyoruz.”

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi Müdürü Mürside Aslan ise, 7 engel grubumun tamamina hitap edilecek sekilde programlanmistir. Özel egitim ve rehabilitasyon alaninda, sehrimizde Büyüksehir Belediyesi kalitesine yarasir bir sekilde engel gruplarinin hepsine hizmet verilecek sekilde kalite zamanlar geçiriyoruz. Su an 320 ögrencisi var” seklinde konustu.

Besime Özderici Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çocuklarla yakindan ilgilenen Klinik Psikolog Furkan Kiliç da, “3/11 yas arasinda problemli davranis sergileyen bütün çocuklara Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde oyun terapisti uygulamaktayiz. Kurumumuzda çocuklardan ziyade ailelerle beraber, ailelerin rehabilite olmasi için buradayiz. Onun yani sira yine çocuklarimizin problemli davranis sergiledigi zaman da oyun terapisiyle, kendini en iyi ifade eden dili oyun diliyle daha dogrusu burada çocuklara oyun dili ile oynamaktayiz” diye konustu.

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde engeller ortadan kalkiyor

Erciyes Üniversitesi karsisinda hayata geçirilen ve 8 bin 700 metrekare proje alani olan ve Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nin bina zemin kat oturum alani ve toplam kapali insaat alani 3 bin 200 metrekareden olusuyor.

Merkezde, farkli yas gruplari ve yas araliklari düsünülerek, 3 ayri egitim blogu tasarlandi. Egitim bloklari, ana kütleden, mental engellilerin ve farkli yas gruplarinin birbirine zarar vermesini engellemek amaciyla kontrollü güvenlik kapisi ile ayrildi. Her bir egitim blogu içerisinde; bireysel egitim odalari, grup egitim odalari, günlük hayata uyum saglamayi ögrenebildikleri yasam evleri, atölyeleri, teneffüshaneleri, ögrenci giyinme ve temizlik odasi, egitmen odasi ve bay-bayan engelli wc yer aliyor. Proje bünyesinde, 11 adet grup egitim odasi, 3 adet atölye, 3 adet yasam evi, 8 adet bireysel egitim odasi, 3 adet egitmen odasi, çok amaçli salon, yemekhane, yönetim ofisleri ve islak hacim gruplari bulunuyor.

Öte yandan çevre düzenlenmesi kapsaminda, her egitim bloguna hizmet veren, 3 ayri oyun alani ve bahçesi, sera ve bahçesi alani, açik spor sahasi, kum havuzu gibi destekleyici fonksiyonlar da yer aliyor.
Kaynak: İHA