Youtuberlar Son Kez Yusufeli'ni Görüntülemek Için Ilçeye Akin Ediyor

Artvin’de sosyal medya içerik üreticileri, sular altina kalacak olan Yusufeli’ni son kez görüntüleyebilmek için ilçeye akin ediyor.

Youtuberlar Son Kez Yusufeli'ni Görüntülemek Için Ilçeye Akin Ediyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapimi tamamlanan, kemer baraj sinifinda 275 metreyle gövde yüksekligiyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji su tutmaya devam ediyor. Baraj kapaklarinin kapanmasiyla, gövdede biriken su seviyesi 2 ay içinde 73 metreyi buldu. Karayollari basta olmak üzere, baraja yakin köylerdeki evler ve mahalleler birer birer sular altinda kaldi. Baraj sulari Evren Mahallesi ve sanayi bölgesine ulasirken, kisa süre içerisinde ilçe merkezine yaklasmasi planlaniyor.

Ilçede tasinma sürecinde sona gelinirken, sular altinda kalacak olan Yusufeli’ni son kez görüntülemek için YouTuber ve sosyal medya içerik üreticileri bölgeye yogun ilgi gösteriyor. Ilçenin bu degisimini ve mühendislik harikasi dev baraji kayit altina almak gelecek nesillere aktarmak için Türkiye’nin birçok ilinden sosyal medya içerik üreticileri Yusufeli’ne gelerek yapilanlari yerinde kaydedip takipçileriyle paylasiyor. Sosyal medyada trend olan Yusufeli Baraji, HES ve sular altinda kalacak yerlesim yerleri belgesellere de konu oluyor.

"Çok sayida YouTuber ilçeye geliyor"

Ilçede esnaflik yapan Erhan Koçak, "Son zamanlarda zaten Yusufeli çok gündemde olan bir ilçe; Istanbul’dan, Ankara’dan ve baska illerden çok sayida YouTuberlar geliyor. Buralarin videolarini çekerek belgesel gibi yayinliyorlar" dedi.



"Eski yasam ve simdiki yasami kayit altina aldik"

Sosyal medya ve YouTube içerik üreticisi Emrah Kara, "Baraj altinda kalacagi için merak ettik dikkatimizi çekti. Hem ben hem baskalari neden bunu görmesin onun için çekimlere geldik. Takipçilerimizle paylasacagiz YouTube kanalimizda hem Instagram hesabimizda. Biz duygulandik, onlar da duygulansin. Burada eskiden yasayip da simdiki yasami kayit altina aldik" diye konustu.



"Sular altinda kalmasina son kez sahitlik yaptik"

Bir baska YouTuber Onur Ekin, "Yusufeli’nin sular altinda kalmasina son kez sahit olmaya geldik. Eskisiyle yenisiyle. Yusufeli ile ilgili barajin dolduguna dair, Yusufeli ile ilgili bilgiler verdik. Eskisini, yenisini, neler yapildigini, neler yapiliyor halen daha onlarla ilgili bilgiler veriyoruz" seklinde konustu.



"Takipçilerimizin merakindan dolayi buraya geldik"

Youtuber Resit Duran ise, "Son zamanlarda Yusufeli trend oldugu için takipçilerimizin merakindan dolayi buralara geldik. Takipçilerime detayli bilgi vermek için buradayim. Yusufeli eski yerlesim yerini gezdik, yeni yerlesim yerini gören hakim noktadayiz. Suyun dolma noktasini gördük, oradan da simdi suyun geldigi yerleri çekip takipçilerimle paylasacagiz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA