Halter Sampiyonasina BARÜ'lü Sporcular 9 Madalyayla Damga Vurdu

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi milli sporcular Sadik Dirim Gençler ve U23 Türkiye Halter Sampiyonasinda 5 altin, 1 gümüs ve 3 bronz madalya aldi.

Halter Sampiyonasina BARÜ'lü Sporcular 9 Madalyayla Damga Vurdu
Egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve sosyal sorumluluk alanlarindaki faaliyetlerinin yani sira sportif basarilariyla da dikkatleri üzerine çeken Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesinden yeni basari haberleri gelmeye devam ediyor. Tokat’ta gerçeklestirilen Sadik Dirim Gençler ve U23 Türkiye Halter Sampiyonasina katilan BARÜ’lü genç sporcular 5 altin, 1 gümüs ve 3 bronz madalya kazanarak müsabakalara damga vurdu.

Türkiye Halter Federasyonu tarafindan düzenlenen sampiyonada Taner Çaglar gençler 109 kiloda, Emre Öztürk gençler 96 kiloda, Kadir Karapinar U23 96 kiloda, Kaan Kahriman gençler 67 kiloda ve Melih Can Günay U23 61 kiloda birincilik kürsüsüne çikarak Türkiye sampiyonu oldu.

Sampiyonada Gülsen Tasçi U23 64 kiloda ikinci olurken; Batuhan Sancak U23 73 kiloda, Yusuf Göçmenoglu U23 67 kiloda ve Emre Altintas gençler 67 kiloda bronz madalya almayi basardi.

Türkiye’nin 28 ilinden 350 sporcunun katildigi sampiyonada elde ettikleri basarilardan dolayi genç sporculari tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yarinlarin güçlü Türkiye’sinden ve bunu insa edecek gençlerimizden umutluyuz. Ilk günkü heyecanla gururla sürdürdügümüz tüm faaliyetlerimizde gücümüzü bu inancimizdan ve öz potansiyelimize olan güvenimizden aliyoruz” dedi.

Rektör Uzun, BARÜ’nün tüm bilesenleriyle gelecege deger katma hedefinde oldugunu da vurgulayarak “Spor, saglik, teknoloji ve altyapi basta olmak üzere tüm imkânlarimizla gelisimimize deger katacak gençlerimizi en iyi sekilde hazirlamak için gayret gösteriyoruz. Bu yönde elde edilen basarilarla gelecege umutla bakiyor, daha iyiye ulasma noktasinda gayretlerimizi artiriyoruz. Sporu yarinlarimizi güçlü kilma yolunda bir çaba olarak görüyor ve bu yönde ‘Birlikte Basariyoruz’ anlayisiyla hedeflerimize ulasmamiza katki sunan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte akademik ve idari insan kaynagimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA