Balikesir'de Akaryakit Istasyonunda Kadin Pompacilar Is Basinda

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, akaryakit istasyonlarinda bugüne kadar yalniz erkeklerin yaptigi pompaciliga kadinlar da el atti. Sanayi Sitesi yanindaki akaryakit istasyonunda yaklasik 5 yildir çalisan kadin pompacilar takdir topladi.

Balikesir'de Akaryakit Istasyonunda Kadin Pompacilar Is Basinda
Akaryakit istasyonunda erkek arkadaslari ile birlikte çalisan Büsra Aynali ve Ümmühan Coskun, is yeri sahibinin ve müsterilerin takdirini kazandi. Erkek çalisanlarla birlikte görev yapan kadin pompacilar, islerini severek yaptiklarini söyledi.

Is yerindeki çalisan 6 kisinin ikisi kadinlardan olustu. Açik ögretim lisesi mezunu Ümmühan Coskun, "Buraya akaryakit almaya gelmistim. Kadin pompaci alinacagini duyunca basvurdum. Burada is sahibi oldum. Isimi severek yapiyorum" diye konustu.

Büsra Aynali da, "9 aydir burada çalisiyorum. Isimi çok severek yapiyorum. Çogu insan bunu erkek isi olarak görebilir ama bayanlarin yapamayacagi hiçbir is yoktur. Yeter ki isteyelim bence. Yeter ki evimize ekmek götürmek isteyelim, yapamayacagimiz bir is yoktur" seklinde konustu.

Pompaci Mustafa Yolcu ise, "Biz pompacilar olarak erkek-bayan farki yapmadan hep beraber agabey kardes gibi çalisiyoruz. Bu iste ne bayan ne erkek fark etmez. Hepimiz beraber ekibiz" dedi.

Is yeri sahibi Ahmet Uysal da, "Burhaniye’de petrol isletmecisiyim. Yaklasik 4-5 yildir kadin pompacilarimiz da çalisiyor petrolümüzde. Kadinlarin gücüne inaniyoruz. Kadinlar erkeklerden daha temiz ve titiz çalisiyor. Bu konuda kadinlarin arkasindayiz. Kadin gücüne inaniyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA