(ÖZEL) Eskisehir'de Bir Tuhaf Hirsizlik, Sadece 3 Parça Degersiz Esya Çaldi
Eskisehir’de bir bayan kuaförüne giren hirsizin, birçok degerli ekipman varken sadece 3 parça degersiz esya çalmasi isletme sahibini sasirtti.

“Sag olsun hirsiz insafli çikmis, hiçbir seye zarar vermeden 3 parça ucuz esya çalip gitmis”
Eskisehir’de bayan kuaförlügü yapan Deniz Savumlu, gece saatlerinde birden uyandirilinca yasananlara anlam veremedigini ve kendisine saka yapildigini düsündügünü söyledi.
Dükkâna geldiginde hiçbir sey götürülmedigini görünce sasirdigini belirten Savumlu, "Gece 00:30’da dükkanimiza bir hirsiz girmis. Saat 03:00-04:00 gibi de polis telefonuma ulasamadigi için beni evimden aldi. Geldim, gördüm, kapi zorlanarak açilmis. Sag olsun hirsiz insafli çikmis, hiçbir seye zarar vermeden 3 parça ucuz esya çalip gitmis. Kargoyla gelen lens siparislerimizi ve iki tane çalismayan eski telefonumuzu çalmis. Telefonun içerisinde fotograflarim vardi, onlari sakliyordum. Herhalde kendine bir sürpriz yapmak istedi. Gece gece birden uyandirilinca basta anlam veremedim. Bayagi bakindim, hiçbir sey götürülmedigini görünce sasirdim. Zaten kargo poseti benim degildi. Kameralardan baktik, yaklasik 4 dakika içeride kalmis. Ona ragmen her seyi derli, toplu, güzel bir sekilde birakmis, hiçbir sey almadan gitmis. Yani bizi begenmemis herhalde” dedi.
“O cihazlari almayip 2 tane makas çalsa 10-15 bin lira para ediyor”
Yasanan olay karsisinda tedirgin oldugunu dile getiren Savumlu, tedbir için ekstra kilit ve daha iyi bir alarm taktirdigini söyledi.
Hirsizin sadece makas çalmasinin bile kendisine daha büyük maddi zararlar verebilecegini ifade eden Savumlu, sunlari söyledi;
“Ilk önce ben bayagi tedirgin oldum, o cihazlari almayip 2 tane makas çalsa 10-15 bin lira para ediyor. Beni bayagi bir zarara sokabilirdi. Ilk önce onlara baktim zaten, her seyi yerli yerinde görünce birisi saka mi yapiyor diye düsündüm. Sadece kapi açik ama hiçbir sey alinmamis. Yine de bu durum bizi tedirgin ediyor. Kuaföre girilmesi, kuaförden böyle büyük bir beklentiye girilmesi bir hirsiz için de tuhaf. Yani kuaförden ne alabilirsin, bu kadar riske girmeye ne gerek var? Burasi aydinlik, görünür ve 00:30’da bile tramvay geçen bir cadde. Kendisini bu kadar riske atmasi ilginç, sasirdim. Kameralarimiz vardi zaten, simdi ekstra bir kilit daha taktik. Bir de alarmlarimizi yenileyecegiz, daha güvenlikli, daha iyi ve daha çok ses çikaran bir alarmla isi halledecegiz.”
