Sulama Destekleri Için Basvurular Basladi

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da modern sulama sistemlerini yayginlastirmak amaciyla hayata geçirilen yüzde 50 hibeli sulama sistemlerinin desteklenmesi programinda basvurular basladi.

Sulama Destekleri Için Basvurular Basladi


Türkiye’nin önemli tarim sehirlerinden olan Aydin’da da yapilan tarimsal destekler üreticilere can suyu olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan tarimsal faaliyetler için gelistirilen modern basinçli sulama sistemlerinin üreticiler tarafindan kullanimini yayginlastirmak amaciyla sulama sistemlerinin desteklenmesine yüzde 50 hibe destegi sunma karari aldi. Hibeye esas proje tutarinin üst limiti gerçek ve tüzel kisiler için 1 milyon TL olarak belirlendi. Hibe sözlesmesinin imzalanmasindan sonra, damla, yagmurlama ve mikro yagmurlama, yüzey alti damla sulama, lineer veya center pivot, tamburlu sulama, günes enerjili sulama, tarimsal günes enerji sistemleri ve akilli sulama sistemleri basvurulari basladi.

Bakanlik tarafindan olusturulan Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli olmak sartiyla gerçek ve tüzel kisiler, desteklerden yararlanmak üzere basvuru yapabilirken, hibe basvurulari 28 Subat 2023 tarihine kadar devam edecek.

Konu ile ilgili Nazilli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Yüzde 50 Hibeli Sulama Destekleri basvurulari basladi.

Son basvuru tarihi 28 Subat 2023. Müracaatlar Il Tarim ve Orman Müdürlügü Kirsal Kalkinma Subemize sahsen yapilacaktir. Bilgi için Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügümüze basvuru yapabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA