Rusya'nin Ukrayna'ya Düzenledigi Saldirilarda 11 Kisi Öldü

Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi sözcüsü Oleksandr Khorunzhy, Rusya’nin bugün Ukrayna’ya düzenledigi füze ve dron saldirilarinda en az 11 kisinin hayatini kaybettigini, 11 kisinin de yaralandigini açikladi.



Rusya’nin Ukrayna’nin baskenti Kiev’de dahil birçok kentine düzenledigi füze ve dron saldirilarinda çok sayida kisi hayatini kaybetti ve yaralandi. Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi sözcüsü Oleksandr Khorunzhy yaptigi açiklamada, Rus saldirilarinda 11 bölgenin hedef alindigini ve en az 11 kisinin hayatini kaybettigini belirtti.

Khorunzhy, "Bugün, Rusya Federasyonu’nun hem insansiz hava araçlariyla hem de füzelerle gerçeklestirdigi saldirilarda 11 bölgede hasar olustu. Bu saldirilar sirasinda 2 noktada yangin çikti, 35 bina hasar gördü. Saldirilar sirasinda maalesef 11 kisi ölmüs ve 11 kisi de yaralandi" dedi.



Khorunzhy, 100’den fazla kurtarma ekibi ve 25’den fazla kurtarma aracinin hala görevde oldugunu ifade ederek, özellikle Kiev’e yapilan saldirilarda yüksek katli ve çok daireli binalarin agir hasar aldigini aktardi. Saldirilar sonrasinda yasanan elektrik kesintilerine karsi da çalisma yürüttüklerini bildiren Khorunzhy, "Suanda basta sosyal alanlar ve hastaneler gibi önemli tesislere 88 elektrik santralinden enerji verdik" dedi.

Kaynak: İHA