Rektör Çiftçi; 'Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi'nin Dönem Toplantisi'Na Katildi

Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Dönem Toplantisi’na katilan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Günümüzde üniversiteler egitim-ögretimin yani sira akademik birikimi toplumsal katkiya dönüstüren, gelisen teknolojiyle beraber bulunduklari cografyanin sosyo-ekonomik yapisini sekillendiren önemli kurumlar haline gelmistir” dedi.

Rektör Çiftçi; 'Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi'nin Dönem Toplantisi'Na Katildi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Cumhurbaskani Basdanismani ve Yüksekögretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün de katilimiyla Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen "Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi Dönem Toplantisi"na katildi.

Dönem baskanligini Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’in yaptigi toplantida bölgesel kalkinmaya katki arayislari, üniversiteler arasi ortak bilimsel çalismalarin güçlendirilmesi ve is gücü istihdami konulari ele alindi.

Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi’nin bölge üniversiteleri arasinda oldukça güçlü baglar kurduguna dikkat çeken Rektör Harun Çiftçi, “Günümüzde üniversiteler egitim-ögretimin yani sira akademik birikimi toplumsal katkiya dönüstüren, gelisen teknolojiyle beraber bulunduklari cografyanin sosyo-ekonomik yapisini sekillendiren önemli kurumlar haline gelmistir. Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi gibi olusumlar da bu degisim ve gelisime zemin insa etmek bakimindan oldukça önem arz etmektedir. Zira bu olusumlar üniversitelerin toplumsal, bilimsel, kültürel çiktilarini bulunduklari illerle sinirlandirmadan kisa vadede planli ve programli bir sekilde yakin bölgelerle bütünlestirme imkâni sunmaktadir. Bilindigi üzere her üniversitenin uzmanlastigi alanlar farklilik gösterebilmektedir. Bu baglamda farkli birikimlerin mezcedilmesi ilk asamada üniversitelerin birbirini beslemesin3 imkan kilacak ikinci asama olarak da bölgesel kalkinmayi nitelikli ve hizli bir sekilde saglayacaktir. Üniversitelerin eskiden içine kapanik olan yapisi, son zamanlarda Cumhurbaskanligimiz ve Yüksekögretim Kurulu’nun destekleri ve tesvikleri ile farkli bir boyuta tasinarak üniversitelerin isbirligi içerisinde hareket edebilmesine imkan saglamistir. Böylelikle üniversiteler, bulundugu cografyanin lokomotifi konumuna gelmeye baslamis, nitelikli is gücünün yetistirilmesinde ve bulunduklari bölgenin potansiyellerinin ortaya çikarilmasinda öncülük etmeye baslamistir. Bati Karadeniz Üniversiteler Birligi de bu çerçevede önemli adimlarin atildigi ve atilmaya da devam edecegi bir olusumdur. Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak biz de bu olusumun bir parçasi olmaktan memnuniyet duyuyor, mevcut imkânlarimizla bulundugumuz cografyaya ve ülkemize elimizden geldigi ölçüde katki saglamayi kendimize bir görev atfediyoruz. Gerçeklestirdigimiz her toplantida bir öncekine göre asama kat ettigimizi düsünüyor, toplanti çiktilarinin ilerleyen süreçlerde yapilacak ortak projelerle daha görünür olacagina inaniyorum” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’in ev sahipligi yaptigi toplantiya Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Bolu Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzzafer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapili, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasari Çelebi katildi.

Kaynak: İHA