HAYTAP'tan Yüksekova'daki Sokak Hayvanlari Için Kulübe Yardimi

Hayvan Haklari Federasyonu (HAYTAP), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokakta yasayan köpek ve kediler için kulübe yardiminda bulundu.

HAYTAP'tan Yüksekova'daki Sokak Hayvanlari Için Kulübe Yardimi
HAYTAP, kis mevsimin zorlu geçtigi Yüksekova’ya sokak hayvanlari için kulübe yardiminda bulundu. Ilçeye gönderilen kulübeler hayvanseverler tarafindan ilçenin farkli noktalarina yerlestirilirken, kulübelere hayirseverler tarafindan mama ve battaniyeler birakildi. Sokak hayvanlarini her sekilde koruduklarini belirten Yüksekova’daki HAYTAP gönüllüleri, "Yüksekova çöplügünde çok sayida can var. Belediye ekipleriyle birlikte oradan daha önce birkaç defa can alinmasina ragmen popülasyon hiç bitmiyor maalesef. Her gittigimizde daha fazla canla karsilasiyoruz. Çok sayida yetiskin ve yavru köpek var. Oraya canlar nasil gidiyor veya insanlar mi birakiyor bilmiyoruz. Kis mevsiminde Yüksekova’ya hem çok kar yagiyor hem de çok soguk geçiyor. Çöplükteki canlarin kisin siginabilecekleri bir yer yok. En azindan kalici bir çözüm bulana kadar kulübeler canlari kardan ve soguktan bir nebze olsun korumus olacak. Canlarin beslenme ihtiyaçlari için de mama kumbarasi açtik. Özellikle kis aylarinda kumbaramiza hayvanseverler tarafindan gönderilen mamalari elimizden geldikçe buraya ve sehrin belirli yerlerine dagitiyoruz. Imkanlar el verdigi sürece çöplük ziyaretimiz olacak ve mama istasyonlarini doldurmak için daha çok destege ihtiyacimiz olacak” dedi.

Kulübe destegi sunan HAYTAP’a ve tüm hayvanseverlere tesekkür eden gönüllüler, “Bilindigi üzere sehrimizde bakima muhtaç, aç ve sevgiye muhtaç bir sürü can bulunmakta. Bizler bu sehrin insanlari olarak duyarli ve merhametli bireyleriz. Bu merhametimizi ve duyarliligimizi bize muhtaç, masum canlardan esirgemeyelim lütfen. Herkes imkanlari dahilinde canlara destek olabilir. Kimimiz sokaginda yasayan cana bir kap su, bir kap mama verirken, kimimiz canlar için mama bagisinda bulunabilir. Kimimiz de bir canin tedavi masraflarini üstlenerek vicdani ve vatandaslik görevini yerine getirebilir. Onlar için kapinizin önüne koyacaginiz bir kap mama ve onlari soguktan koruyacak bir yerle, onlarin bedenleri, bizlerinse yürekleri isinmis olur. Sizler yeter ki iyilik yapmak isteyin. Bizlere ulastiginiz takdirde el ele verip birçok canin hayatini degistirebiliriz’’ ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA