Baskan Oguz Açiklamasi 'Bir Eser, Bir Iz Birakmak Istiyoruz'

Ankara Kahramankazan Belediyesi tarafindan ilki Çalta Mahallesi’nde yaptirilan imam evlerinden ikincisi Iymir Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Baskan Oguz Açiklamasi 'Bir Eser, Bir Iz Birakmak Istiyoruz'
Imam evinin bahçesinde düzenlenen törene Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, Ilçe Müftüsü Durmus Ali Çakir, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Baskani Ismail Karatas, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve mahalle sakinleri katildi.

Kahramankazan’da tüm kirsal mahalleler için ayni gayretle eksiklerin giderilmesi için çalistiklarini ifade eden Belediye Baskani Oguz, “Hep inandigim bunun için gayret ettigim bir sey var, bir eser bir iz birakmak istiyoruz. Bu koltuk bizim degil, bir gün gittigimizde hayir duasi almak bizim için en büyük ödül. Ilçemizi gelistirmek için neler yapabiliriz nasil eserler kazandiririz bunlari düsünüyoruz. Elimizden gelenin fazlasini yapmaya çalisiyoruz. Tüm kirsal mahallelerimize hizmet götürmek için can atiyoruz. Bu hizmetleri yatirimlari mahallelerimize götürürken de asla bir ayrim gözetmiyoruz, kimsenin siyasi görüsü ile ilgilenmiyoruz. Sadece vatandasimiza hizmet etmek istiyoruz. Bir eksiklikleri varsa onu gidermek istiyoruz. Imam Evi Iymir Mahallemize hayirli olsun” açiklamalarinda bulundu.

Tesekkür plaketi

Kur’ani Kerim okunmasi ile baslayan törende Iymir Mahallesi Muhtari Dilaver Canyurt ve Dernek Baskani Ali Yildiz; Belediye Baskani Serhat Oguz’a mahalleye yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür plaketi takdim etti.

Törenin açilis konusmasinda ilk sözü alan Muhtar Dilaver Canyurt, Iymir Mahallesi’ne yaptigi hizmetler ve katkilarindan dolayi Belediye Baskani Oguz’a tesekkürlerini sundu.

Konusmalari, Ilçe Müftüsü Durmus Ali Çakir’in yaptigi dua takip etti.

Duanin ardindan kurdelenin kesilmesiyle imam evi hizmete açildi. Özellikle Iymir Mahallesi sakinlerinin yogun katilimiyla gerçeklesen açilis töreni, davetlilere yemek ikramiyla sona erdi.

2 milyon lira harcandi

120 metrekare net oturum alani olan, tek katli 3 oda bir salon olarak insa edilen lojmanin yapimi yaklasik 3 ayda tamamlandi. Kahramankazan Belediyesi tarafindan bu yil cami lojmanlarinin yapimi ve mevcut lojmanlarin tadilati ile camilerin eksiklerinin giderilmesi için harcanan para 2 milyon lirayi buldu. Tadilat isteyen diger lojmanlar için de çalismalar devam ediyor. Ilçe Müftüsü Durmus Ali Çakir da konusmasinda mevcut imam lojmaninin ekonomik ömrünü tamamladigini ve hizmet veremez hale geldigini belirterek, yeni imam evinin yapilmasi nedeniyle Belediye Baskani Serhat Oguz’a tesekkür etti.

"Kerpiç evler dogalgazla isinacak dedik"

Belediye Baskani Serhat Oguz da konusmasinda hizmet götürürken hiçbir zaman oy hesabi yapmadiklarini belirterek, "Ilçemizde ve Ankara’da hayirli ve güzel isleri ilk biz yapalim istiyoruz. Biz bunun gayreti içindeyiz. Kerpiç evler de dogalgazla isinacak dedigimde de pek kimse inanmiyordu ama daha simdiden 16 köyümüzde dogalgaz yaniyor" ifadelerine yer verdi.

5 bin aileye internet

Baskan Oguz ayrica 5 milyon dolar degerinde KazanBel-Net’i kurduklarini 5 bin ailenin ve 350 fabrikanin internetini ve Altindag, Mamak Belediyeleri ile AK Parti Il Baskanligi’nin internetini sagladiklarini dile getirdi.

Üreten belediye

Üreten belediye misyonuyla ilerlediklerini vurgulayan Baskan Oguz, "Iller Bankasi’ndan gelecek parayi beklemek yerine ‘’üreten belediye’’ dedik, Simdilik 150 milyon lira degerinde Kazan-BelBeton’u kurduk. Ürettigi betonu satan tek belediyeyiz. Kazan-BelMaden’i kurarak Kinik ve Sogulcak’ta 2 tane maden ocagi satin aldik" dedi.

Baskan Oguz Belediye faaliyetleriyle ilçedeki istihdama da katki sagladiklarini "BelBeton ve BelMaden’de 90 kisi istihdam edilecek. Ise aldigimiz her kardesimiz bankamatik memuru degil, alin teriyle çalisarak para kazaniyor bu belediyede" cümleleriyle dile getirdi.

Ilçedeki vatandaslara hizmet için pek çok farkli konuda hiz kesmeden çalistiklarini ifade eden Belediye Baskani Serhat Oguz, "Kahramankazan’da oturan ve 4 yillik üniversite okuyan 630 ögrenciye burs veriyoruz.

Ayrica belediye tarihinin en yüksek bütçeye sahip ihalesi olan 98 milyon liralik ihaleyle Kent Meydani insaatina basladik. Burada bebek bakim odasindan kuru havuza, mescit ve kafeteryaya kadar birçok hizmet yer alacak. Insallah Haziran ayinda da hizmete açacagiz" dedi.

Ankara’nin en bbüyüklerinden biri Kahramankazan’da

Konusmasinda 200 dönümlük alaniyla Ankara’nin en büyük 3. Millet Bahçesinin Kahramankazan’da vatandaslarin kullanimina açildigini dile getiren Baskan Oguz, Millet Bahçesi, hastane, Köprübasi Camii, Mahalle Kültür Evleri gibi son dönemin hizla artan hizmet yapilarinin resmi açilisini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bizzat yapmasi konusunda hazirliklari oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA