Sariyer'de Bogazini Siktigi Köpegi Yüksekten Asagiya Birakan Saniga Ilk Celsede Hapis Cezasi

Sariyer’de üzerine çikarak bogazini siktigi sokak köpegini daha sonra takip edip yüksekten asagi birakan sanik, hakim karsisina çiktigi ilk durusmada 1 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Sariyer’de gece saat 03.20 siralarinda iddiaya göre Enes Çagri K. (30) adli sahis, Maden Mahallesi’nde bulunan bir sokak köpeginin üzerine çikarak bogmaya çalismis, köpek kendinden uzaklasmaya çalistigi sirada ise takip edip yakalayarak yüksekten asagiya birakmisti.

Yeni görüntüler ortaya çikinca tutuklanmisti

Ihbar üzerine gözaltina alinan Enes Çagri K., emniyetteki islemlerinin ardindan Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilmisti ve adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti ancak daha sonra yogun ve aci verici eylemlerini içerir yeni kamera görüntüleri ortaya çikinca yeniden gözaltina alinarak bu kez çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Yargilama sürecinde ise tutukluluga yapilan itiraz sonucu Agir Ceza Mahkemesince tahliye edilmisti.

Ilk durusmada ceza aldi

Istanbul 46.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada tutuksuz sanik Enes Çagri K.’ya ‘evcil hayvani kasten öldürmeye tesebbüs etme’ suçundan 1 yil 3 ay hapis cezasi verildi.

Ilk celsede karara baglanan durusmada mahkeme, sanigin hakkindaki hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina hükmetti.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Enes Çagri K.’nin gece saat 03.20 siralarinda Sariyer Maden Mahallesi’nde disarida yasayan bir sokak köpegini tutup eli ve dizleri ile köpegin üstüne çikip bas kismina baski uygulayarak bogazini siktigi, ayrica süphelinin kendinden uzaklasmaya çalisan köpegi israrla takip ederek tutup yüksekten asagiya biraktigi ve israrli olarak köpegi takip edip eylemlerine devam ettigi anlatildi.

Köpege israrla saldirdigi kaydedildi

Olayin civarda yasayanlar tarafindan fark edilerek görüntü kaydi yapildigi ve sorusturmaya baslanildiginin anlatildigi iddianamede, köpegin süpheliye karsi herhangi bir saldirisi olmadiginin bilakis israrli olarak süphelinin köpege saldirdiginin asikar oldugu belirtildi.

Köpegin Sariyer Belediyesi tarafindan koruma altina alindigi aktarildi

Hazirlanan iddianamede, süphelinin savunmasinda alkollü oldugunu ve olay nedeniyle pisman oldugunu beyan ettigi, ancak iradi olarak alinan alkol ve uyusturucu madde etkisinde suç islendiginde bu durumun ceza sorumlulugunu azaltan ya da kaldiran bir durum olmadigi ve olayda yaralanan sokak hayvanin Sariyer Belediyesi tarafindan koruma altina alinarak tedavi islemlerine baslandigi kaydedildi.

Süphelinin kastinin hayvani öldürmeye yönelik oldugu vurgulandi

Iddianamede, süphelinin sokak hayvanina israrli sekilde eza gösteren davranislarda bulunmasi, görüntülerden anlasildigi üzere üstüne çikip bogazini sikmasi, yüksekten asagiya atmasi, köpek yarali halde kendisinden uzaklasmaya çalissa da israrla takip ederek eylemlerine devam etmesi nazara alindiginda süphelinin kastinin hayvani öldürmeye yönelik oldugu ancak civarda yasayan duyarli insanlarin süpheliyi görerek tepki göstermesi ve saksi firlatmalari nedeniyle tamamlanamayan eylemin tesebbüs asamasinda ve suç üstü hali çerçevesinde kaldigi aktarildi. Hazirlanan iddianamede süpheli Enes Çagri K.’nin ‘evcil hayvani kasten öldürmeye tesebbüs etme’ suçundan cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA