Osmaniye Devlet Hastanesinde Ilk Kez Kapali Mitral Kapak Degisimi Yapildi

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahi Servisi tarafindan ilk defa kapali mitral kapak degisimi ameliyat gerçeklestirildi.

Osmaniye Devlet Hastanesinde Ilk Kez Kapali Mitral Kapak Degisimi Yapildi
Osmaniye Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Poliklinigi’ne ileri solunum sikintisi ve kronik atrial fibrilasyon sikayeti ile gelen Emine Kovuk’a (40) tetkikler yapildi. Tetkikler sonucunda ileri romatizmal mitral kapak darligi tespit edilen Kovuk’un klinige yatisi yapildi. Kalp Damar Cerrahi Servisinden Op. Dr. Faruk Basdogan ve Op. Dr. Cem Lale tarafindan koordineli bir sekilde gerçeklestirilen operasyonla hastaya kapali mitral kapak degisimi yapildi.

Ameliyat hakkinda bilgi veren Op. Dr. Faruk Basdogan " Bu operasyon hastanemizde ilk kez gerçeklesti. Hastanin sternumu kesilmeden sag koltuk altindan kapali yöntemle girilerek kalbine ulasildi ve kalpteki romatizma hastaliga bagli bozuk olan ileri mitral kapak darligi basari ile degistirildi. Bu yöntemde klasik yönteme göre hastanin hastanede kalis süresi ve hastanin iyilesme süresi çok kisa olmaktadir. Suan hastamizin yogun bakim da takibi sürmektedir" dedi.

Kaynak: İHA