Mehmet Ali Erbil, Taciz Iddiasiyla Hakim Karsisina Çikti Açiklamasi 'Tuzaga Geldim'

Sunucu Mehmet Ali Erbil, klibinde oynadigi fenomen Ece Ronay Bilir’i taciz ve tehdit ettigi iddiasiyla 8 yil 10 aya kadar hapis cezasi talebiyle hakim karsisina çikti. Durusmada savunma yapan Erbil, “Ben bu yasima kadar 4 evlilik yasadim ancak hiçbir sekilde taciz ve siddet söz konusu olmadi. Oyuna getirildigimi düsünüyorum” dedi.

Mehmet Ali Erbil, Taciz Iddiasiyla Hakim Karsisina Çikti Açiklamasi 'Tuzaga Geldim'


Klibinde oynadigi sosyal medya fenomeni Ece Ronay Bilir’e attigi mesajlarin ifsa olmasinin ardindan hakkinda ’elektronik haberlesme araciligiyla cinsel taciz’, ’sesli, yazili veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarindan 8 yil 10 aya kadar hapis cezasi talebiyle dava açilan Mehmet Ali Erbil’in yargilanmasina devam edildi. Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya Ece Ronay Bilir katilmazken, sanik Mehmet Ali Erbil ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

“Oyuna getirildigimi düsünüyorum”

Durusmada kimlik tespiti yapilan Mehmet Ali Erbil aylik gelirinin 100 bin lira oldugunu söyledi.

Erbil savunmasinda kendisine tuzak kuruldugunu söyleyerek, “Ben z kusagina hiçbir fayda gözetmeksizin yardim etmek istedim, klipte oynadim. Teklif onlardan gelmisti, sonrasinda arkadas oldugumuza dair kamuoyuna açiklama yapildi. Ben bu yasima kadar 4 evlilik ve iliskiler yasadim ancak hiçbir sekilde taciz ve siddet söz konusu olmadi. Tuzaga geldim. Bana görüntülü telefon açti ve bu görüntülerde müstehcen görüntüleri vardi. Evine davet etti, adresini bilmiyordum adresini verdi. Sonrasinda asistanim devreye girdi ve ‘ben muhatap olacagim’ dedi.

Kendisi asistanimla diyaloglara girdi. Taciz olarak nitelendirerek prim yapti. Oyuna getirildigimi düsünüyorum” dedi.



Asistanini suçladi

Söz konusu mesajlari asistaninin attigini öne süren Erbil, “Mesaj atilirken telefon benim elimde bile degildi. Mesajdan haberim yoktu. Asistanim, ‘böyle böyle bir olay oldu, sizi korumak için böyle bir mesaj attim’ dedi.

Suçsuzum, beraatime karar verilmesini talep ederim” dedi.



Mahkeme, mütalaanin hazirlanmasi için dosyanin savciya gönderilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Mehmet Ali Erbil’in ’elektronik haberlesme araciligiyla cinsel taciz’, ’sesli yazili veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarindan 1 yil 11 ay 15 günden 8 yil 10 aya kadar hapsi isteniyor.
Kaynak: İHA