Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Aile Destekleri Sigortasini Getirecegiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Biz aile destekleri sigortasini getirecegiz. Hiçbir ailenin elektrigi, suyu ve dogalgazi kesilmeyecek" dedi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Aile Destekleri Sigortasini Getirecegiz'
Bir dizi programa katilmak için Gaziantep’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bulustu.

“Türkiye olarak Suriye ile bir mutabakat yapacagiz”

Kiliçdaroglu, iktidara geldiklerinde Suriye hükumetiyle bir mutabakat imzalayacaklarini belirterek, “Gaziantep’te resmi olarak 300-350 bin Suriyeli olarak var. Hangi politika bunlari buraya getirdi. Buraya bunlari getireni oylarinizla cezalandiracaksiniz. Eger yanlis bir politikaysa bunu oylarinizla cezasini verirsiniz. Suriye mesru hükumetle görüseceksiniz. Suriyelilerin yikilan yerlerini yapacaksiniz, bu kaynagi da AB’den alacaksiniz. Buradan giden Suriyelilerin can ve mal güvenligi saglanmali. Biz Suriye ile bir mutabakat yapacagiz, BM de buna taraf olacak. Bu kardeslerimizi en geç 2 yil içerisinden buradan gönderecegiz” dedi.



“Politikacilar mal varligini açiklamali”

Politikacilarin mal varligini açiklamasi gerektigini belirten Kiliçdaroglu, “ ’Çaliyor ama is de yapiyor’, bu söylem çok yanlistir. Benim inancima aykiri çaliyorsa orada durmamasi lazim. Çünkü kul hakki yiyor. Çalmayan is yapan birisi gelsin. Siyaset zor bir istir. Mal varligini kimse açiklamiyor. Ben açikladim. Arkadan dolap çevirmeyeceksiniz millete” seklinde konustu.



“Tepeden tirnaga egitimi degistirmemiz gerekiyor”

Tepeden tirnaga egitim sisteminin degismesi gerektigini savunan Kiliçdaroglu, “Bir toplumu geri birakmak istiyorsan egitim sistemini bozman yeterlidir. Egitimin özü çocugun soru sormasiyla aklini kullanmaya baslamasidir. 21. yüzyil buluslarin yüzyilidir. Bizim egitim sistemine önem vererek tepeden tirnaga egitimi degistirmemiz gerekiyor. Dünyanin en zengin kimligine sahibiz ama kavga ediyoruz. Kimligin siyaseti olmaz. Kimliginize herkes saygi duyacagiz. Bu bir zenginliktir. Siyasetin görevi herkesin kimligi ve inancina saygi duymaktir” ifadelerini kullandi.

“Aile destekleri sigortasinin getirilmesi gerekiyor”

Kiliçdaroglu söyle devam etti:

“Yoksullugu bitirmenin yolu aile destekleri sigortasinin getirilmesi gerekiyor. 52 yildir bu kanun çikmiyor. Geliri olmayan ailelere sosyal destek vermektir. Biz aile destekleri sigortasini getirecegiz. Hiçbir ailenin elektrigi, suyu ve dogalgazi kesilmeyecek. Bunu da çözecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Temel muhtarlik kanunu olmasi gerekiyor”

Bir muhtarlik kanunu olmasi gerektiginin altini çizen Kiliçdaroglu, “Muhtarlar bir temel muhtarlik kanunu olmasi gerekiyor. Bununla ilgili bir çalisma yaptik. Biz iktidar oldugumuzda bu kanunu çikartacagiz. Büyük yerlerde muhtarlara birer yardimci personel verilecek. Sosyal yardimlarini muhtarlar araciligi ile dagitilacak. Kendi mahallesi ile ilgili bir kanun çikartilirsa Belediye meclisi toplantilarina muhtarlar katilmali ve oy hakki olmalidir. Bir Türkiye muhtarlar birligi olmalidir. Her muhtarligin bir bütçesi olmasi gerekiyor” dedi.



“Köylerde çalisan kadinlarin ve gençlerin sigortasini devlet karsilayacak”

Köylerde çalisan kadinlarin ve gençlerin sigortasini yapacaklarini ifade eden Kiliçdaroglu, “Köy okullarinin hepsini açacagiz. Köylerde çalisan kadinlarin ve gençlerin tamamini sigortasini yapacagiz ve primini de devlet karsilayacak. Köyde sadece ögretmen olmayacak bir veteriner de olacak ziraat mühendisi de olacak hiçbir çiftçi zarar etmeyecek bir model getirecegiz. Çiftçiyi topraga küstürmeyecegiz” seklinde konustu.



“Polise ’bütün uyusturucu baronlarini yakalayacaksiniz’ diyecegiz”

Kiliçdaroglu, “Uyusturucuyu ilk dillendiren genel baskan benim. Tam bir bela gençlerimiz için, büyük felaket. Gelir durumuna göre uyusturucu satiliyor. Türkiye’ye her taraftan yagmur gibi uyusturucu giriyor. Iktidar buna sessiz kaliyor. Torbaciyi yakaliyorlar, baronlar duruyor. Uyusturucu baronlari Türkiye’nin en zenginleridir. Özel kanun çikardilar, bunlara para gelsin diye, bunu yaptilar. Mafya Türkiye’de hesaplasiyor, iktidar seyrediyor. Bunlara oy verirseniz gençlige ihanet ediyorsunuz demektir. Polise ’bütün uyusturucu baronlarini yakalayacaksiniz’ diyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Yeni cumhurbaskani partili olmayacak”

Yeni cumhurbaskaninin partili olmayacagini belirten Kiliçdaroglu, “Yeni cumhurbaskani partili olmayacak. Seçildiginde partisiz bir cumhurbaskani olacak. Bugün partili olabilir ancak yemin ettiginde partili olmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA