Gürsu'da Atiklar Çocuklardan, Biletler Baskandan

Gürsu genelinde, geri dönüstürülebilir atiklarin kaynaginda ayri toplanmasi ve Sifir Atik bilincinin yayginlastirilmasi amaciyla, Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ile Kültür Isleri Müdürlügü is birliginde gerçeklestirilen "Atigini Getir, Puanini Topla, Hediyeni Kazan" kampanyasi ile vatandaslar tarafindan getirilen atiklar, puanlama sistemi ile toplaniyor ve atik getirenlere çesitli ödüller veriliyor.

Gürsu'da Atiklar Çocuklardan, Biletler Baskandan
“Geri dönüstürülebilir atiklarin toplanmasi konusunda çocuklarimiza bilinç kazandirmak amaciyla baslattigimiz uygulamayla en çok atik toplayan Yüksel Bodur Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerimizi okullarinda ziyaret ederek ödüllerini sunduk” diyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Sosyal sorumluluk bilinciyle yetisen nesillerimiz için çalisiyoruz. Kültür sanati sosyal sorumlulukla taçlandirarak çocuklarimizin dünyanin korunmasina olan duyarliliklarini artirmayi amaçliyoruz. Çocuklarimiz, getirdikleri geri dönüstürülebilir atiklarla belediyemizden ücretsiz sinema ve tiyatro bileti alma hakki kazaniyor. Çevreyi ve dogayi koruma, geri dönüsümle dogal kaynaklarda tasarruf yapma hassasiyetiyle büyüyen yeni nesillerin yetismesi dünyamizin gelecegi için çok önemli. Böylece, hepimizin gelecekte dogal kaynaklari korunmus, temiz bir dünyada yasama sansi olacak. Bu amaçla baslattigimiz bu uygulamayla, çocuklarimiza çevre duyarliligi kazandirirken, kültür sanat etkinlikleriyle kisisel gelisimlerini sagliyoruz" dedi.



Ögrenciler, 1 futbol sahasi büyüklügündeki alanin kirletilmesini önledi

2 bin 71 adet atik pil toplayan Yüksel Bodur Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri, 8 bin 284 metrekare alanin, yani 1 futbol sahasi büyüklügündeki toprak alanin kirletilmesini önlemis oldu. En çok atik pil toplayan sinifi ziyaret eden Baskan Mustafa Isik, Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’na ait biletleri ögrencilere hediye etti. Bireysel olarak 75 adet atik pil toplayan 6-C Sinifi ögrencisi Yakup Kaya’ya da bilet ve futbol topu hediye edildi. Ayrica takdir belgesi alan 63 ögrencinin de Ericek Adrenalin Park’ta bir günlük programla agirlanmasi saglanacak.

Dönüstürülebilir atiklarin toplanmasi yönünde duyarlilik kazandirilmasini hedefleyen çalisma çerçevesinde cam ve pet sise, kagit, pil gibi geri dönüsüm malzemelerini Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügüne getiren çocuklara, sinema ve tiyatro bileti hediye ediliyor. Böylece basta çocuklar olmak üzere herkesin, çöplerin dönüstürülmesiyle doganin Sifir Atik sistemiyle korunabilecegi konusunda bilinç kazanmasini saglamak hedefleniyor.

Gürsu Belediyesinin, dünyanin dogasinin korunmasina ve geri dönüsüme duyarli nesiller yetismesine katki saglamak amaciyla baslattigi uygulamada, Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügünce bilet ve ulasim olanagi sunulan çocuklar her hafta tiyatro ya da sinema izleme olanagi buluyor.

Gürsu’da "Sifir Atik" hareketi kampanyalarla destekleniyor

Gürsu Belediyesinin, “Dünya temiz kaldikça güzel”, “Sifir Atik hareketine katil” sloganlariyla baslattigi geri dönüsüm hareketi çerçevesinde ayrica, kampanya tarihleri arasinda toplanan atigin türüne ve miktarina göre kazanilan puanlar ile 100 puan toplayan ögrenci, Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügünün düzenledigi futbol, basketbol, voleybol veya yüzme kurslarindan herhangi birine, bir aylik ücretsiz katilim hediyesi kazanacak. “Atiklar geri dönüsüme ekmekler sofralara” sloganiyla baslatilan kampanya çerçevesinde ise 5 kilogram karisik ambalaj atigi getiren 2 ekmek alabiliyor. 444 3 616 Alo Atik Hatti’ndan Gürsu Belediyesine ulasan vatandaslar, kampanyalara katilma kosullari hakkinda detayli bilgi edinebilecek.
Kaynak: İHA