Aricilara Egitim Ve Malzeme Destegi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) is birligi ile yürüttügü ‘Sürdürülebilir Ariciligin Gelistirilmesi Projesi’ çerçevesinde ari yetistiricilerine egitim verdi.

Aricilara Egitim Ve Malzeme Destegi
Tarimsal üretim ile hayvan yetistiriciligini artirmak amaciyla çiftçi desteklerini sürdüren Samsun Büyüksehir Belediyesi, il genelinde tarim ve hayvanciliga önemli katki saglayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde gerçeklestirilen çalismalar sürerken, hayvanciliga yönelik çiftçilere de egitimler veriliyor. Bu kapsamda ariciligi gelistirerek bal üretimini artirmayi hedefleyen baskanlik, arici yetistiricilerini bilgilendiriyor.

Ocak ayi basinda Havza, Bafra ve Çarsamba ilçelerinde 140 ari yetistiricisine yaklasik 900 bin TL tutarinda ekipman destegi veren Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, Alaçam Halk Egitimi Merkezi’nde de aricilik egitimi düzenledi.

Yogun katilimin saglandigi egitimin ardindan proje kapsaminda 13 ilçe aricisina malzeme dagitimi yapildi.

Sürdürülebilir Ariciligin Gelistirilmesi Projesi’nin önemine dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Ilkemiz; Samsun’un gelecegi, tarimin önceligidir. Dolayisiyla sehrimizde tarimsal üretimin hayvanciligin artirilmasi için projeler üretiyoruz. Hayata geçirdigimiz aricilik projesi ise sehrimiz için büyük önem tasiyor. Bu sebeple ari yetistiricilerine yönelik tüm ilçelerimizde egitimler vererek malzeme destegi sagliyoruz. Alaçam ilçemizde de bu egitimler tamamlandi. Aricilik konusundaki son tekniklerin anlatildigi egitimler sonrasinda onlar yetistirdikçe desteklemeye devam edecegiz. Belediye olarak her zaman aricilarimizin ve üreticilerimizin yanindayiz” dedi.

Kaynak: İHA