Alanya'nin Batisina Yeni Çevre Yolu Planlaniyor

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, bati bölgesi meclis üyeleri ve bati bölgesi muhtarlari ile bir araya gelerek Okurcalar-Konakli arasi planlanan 30 metrelik imar yolu için istisare toplantisi gerçeklestirdi.

Alanya'nin Batisina Yeni Çevre Yolu Planlaniyor
D-400 karayoluna alternatif olarak hem mevcut yolun hem de bölge trafiginin rahatlatilmasi, artan nüfus nedeniyle gelecekte trafikle ilgili yasanabilecek aksamalarin önüne geçilebilmesi adina alternatif projeler degerlendirilmeye baslandi. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Sahin, Bilal Azak, Halit Öztürk, Hüseyin Yaman ve güzergah üzerinde bulunan Okurcalar Mahalle Muhtari Hasan Emiroglu, Incekum Mahalle Muhtari Orhan Baysal, Avsallar Mahalle Muhtari Ibrahim Görgülü, Akdam Mahalle Muhtari Ibrahim Dogan, Türkler Mahalle Muhtari Mehmet Sahin, Konakli Mahalle Muhtari Mustafa Arinç bir araya gelerek istisarelerde bulundu.

Alternatif projeler üreterek vatandaslarin ulasim ihtiyaçlarini rahatlatmak istediklerini belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak kentimizin dört bir yaninda ulasim için alternatif projeler üreterek bu konuda vatandaslarimizin ulasim ihtiyacini rahatlatmak istiyoruz. Gerek merkezde gerekse bati ve dogu bölgelerinde olusabilecek yogunlugu en aza indirmek için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede bati bölgesinde olusturmayi planladigimiz 30 metrelik yol için ilk toplantimizi gerçeklestirdik. Hem mevcut D-400 karayolundaki yogunlugu azaltmak hem de artan nüfusun olusturacagi yogun trafigi kontrol altina almak için bu yolun yapilmasi elzem teskil ediyor. Yaptigimiz istisareler neticesinde ilk adimimizi attik. Belediye olarak bu konuda elimizden geleni yapacagiz” dedi.

30 bin 950 metre uzunlugunda olacak

Eski kapanan beldelerden dolayi planlar arasi uyusmazligin giderilmesi için çalismalar yapilirken Okurcalar’da 6 bin 600, Incekum’da 3 bin 600, Avsallar’da 3 bin 750, Türkler’de 4 bin 500, Payallar’da 2 bin 750, Konakli’da 7 bin 500, Elikesik’te 2 bin 250 metre olmak üzere toplam 30 bin 950 metre yolun 30 metrelik düzenlenerek kullanima açilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA