Aksaray'da Ekim Ayindan Beri Yüzde 18 Kar Ettiren Altina Ilgi Artti

2022 yilinin son 4 ayinda dövizlerini altina çevirerek yüzde 18 kâr elde eden tasarruf sahipleri, 2023 yilinin ilk 15 gününde kuyumculardaki talebi artirdi.

Aksaray'da Ekim Ayindan Beri Yüzde 18 Kar Ettiren Altina Ilgi Artti
Aksaray’da 2022 yilinda güvenli liman olarak bilinen altina yönelmek isteyen vatandaslar, döviz tasarruflarini dönüstürdü. 2022 yilinin son 4 ayinda yönünü yukari çevirmeye baslayan altin, 2023 yilinda yatirimcisinin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Yilbasindan sonra siçrama gösteren altin fiyatlari 15 Ocak’a kadar artarken, yükselis ivmesini devam ediyor. 2022 yilinin son çeyreginde altina yönelik yatirim yapan vatandaslar yüzde 18 kar elde etti. 15 Ocak’ta yükselis haberini alan yatirimcilar elde kalan dövizlerini de son 4 günde altinla degerlendirmek için kuyumcularin yolunu tuttu. Son 4 günde kuyumcularda altina yönelik yatirima ilgi artti.

Yatirimcilarin 2022 yili sonunda altina yöneldiklerini ve kisa sürede yüzde 18 kar elde ettiklerini belirten kuyumcu Merve Asal (29), “2022 yilinin son 4 ayinda altin fiyatlari sabit seyretti. Yani yilin son çeyreginde yatirimcilar, dövizlerini bozdurup altina yöneldiler. Ileriye dönük yatirim yapan vatandaslar da 2023 yilinin ilk 15 gününde yüzde 18 kar elde etti. Özellikle 2022 yilinda ve 2022 yilinin basindan itibaren altina yönelen insanlar 2023 yilinda daha çok kar edecek” dedi.

Altina yatirim yaparak kar ettigini söyleyen mimar Ahmet Günes (32), “2022’de son aylarda, özellikle son 4 ayda dövizleri bozdurup altini güvenli bir yatirim araci olarak seçtik. Bize dövizden daha fazla kazandirdi. Yeni yilda da ilk ayin yarisini tamamlamisken bize yaklasik yüzde 18 gibi kar marji sagladi. Bu süreçte de altini önümüzdeki dönemde de bize dövizden çok daha önemli bir yatirim araci olarak düsünmekteyiz. 2023’ün sonuna kadar da döviz yerine altinda olmayi düsünüyorum yatirim araci olarak. Kendimize uygun yatirim araci olarak altini düsünüyoruz” diye konustu.

Batuhan Gök (25) ise “Geçtigimiz günlerde, 2022’nin son günlerinde bir miktar döviz vardi elimde, kuyumcuma geldim. Kuyumcumun tavsiyesi üzerine yatirima devam etmek istiyordum. Dövizi evde tutmak istemedim. Dövizden altina geçmemi tavsiye etti kuyumcum. Ilk baslarda biraz tereddütlüydüm. Döviz karsisinda deger kazanir mi, kazanmaz mi diye. Daha sonra 2023’ün ilk 15 gününde bile altinin kar ettigini gördüm. Bundan sonra da dövizde kalmayi pek düsünmüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA