3'Üncü Esenler Öykü Günleri Basliyor

Esenler Belediyesi tarafindan bu yil 3’üncüsü düzenlenecek olan “Esenler Öykü Günleri”, Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak “Yol Öyküleri” temasiyla gerçeklesecek. Bu yilin onur konugu ise yol temali eserleriyle hafizalarda yer edinen yazar Mustafa Kutlu olacak.

3'Üncü Esenler Öykü Günleri Basliyor
Esenler Belediyesi, Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak düzenledigi Esenler Öykü Günleri’nin bu yil 3’üncüsüne ev sahipligi yapacak. 26-28 Ocak 2023 tarihleri arasinda Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklesecek olan programin onur konugu ise yazar Mustafa Kutlu olacak.

“Yol” temali oturumlar

3’üncü Esenler Öykü Günleri’nin ilk oturumu, Prof. Dr. Mehmet Günes’in moderatörlügünde “Mustafa Kutlu’nun Öykülerinde Yol” basligiyla yapilacak. “Mustafa Kutlu Öykücülügü” oturumu yazar Sakir Kurtulmus, “Türk Edebiyatinda Mübadele Öyküleri” yazar Özcan Ünlü, “Tren Yolu Öyküleri” yazar Osman Koca, “Türk Öyküsünde Tasra ve Merkez Iliskisi” yazar Erhan Genç, “Türk Öyküsünde Yol Metaforu” yazar Mehmet Nuri Yardim, Sehir ve Yol Öyküleri gazeteci Zeynep Türkoglu moderatörlügünde edebiyatseverlerle bulusacak.

Programa yazarlar Ali Ayçil, Mukadder Gemici, Abdullah Harmanci, Alpay Dogan Yildiz, Cihan Aktas, Cemal Sakar, Yildiz Ramazanoglu, Gülhan Tuba Çelik, Tuncay Günaydin, Naime Erkovan, Prof. Dr. Namik Açikgöz, Handan Acar Yildiz, Fahri Tuna ve Mehmet Mazak da katilarak oturumlarda görüslerini paylasacak.

Tiyatro ve film gösterimleri

3’üncü Esenler Öykü Günleri çerçevesinde Mustafa Kutlu’nun da senaristligini üstlendigi “Uzun Hikaye” filminin gösterimi yapilacak. Program çerçevesinde yine Kutlu’nun eserinden sahneye uyarlanan “Mavi Kus” adli tiyatro oyunu izleyiciyle bulusacak.

Programin kapanis programi ise Erol Çali ve Tansu Can’in sahne alacagi “Yol Türküleri” konseriyle gerçeklesecek.
Kaynak: İHA