'Egitimle Yeniden Bulusma' Projesi Meyvelerini Vermeye Basladi

Egitim sistemine dâhil olmayan ögrencilerin takip sistemiyle egitime dâhil edilmesi hedefiyle düzenlenen ’Egitimle yeniden bulusma’ projesi meyvelerini vermeye basladi. Proje sayesinde ortaögretimdeki okullasma orani yüzde 95,06’dan 95,97’ye yükseldi.

'Egitimle Yeniden Bulusma' Projesi Meyvelerini Vermeye Basladi
Egitimle yeniden bulusma projesi, Millî Egitim Bakani Mahmut Özer’in Aralik ayinda gerçeklestirdigi toplantiyla baslatildi. Egitim sistemine dâhil olmayan ögrencilerin, takip sistemiyle egitime dâhil edilmesi hedefiyle düzenlenen proje sayesinde ortaögretimdeki okullasma orani yüzde 95,06’dan 95,97’ye yükseldi. Proje çerçevesinde gerçeklestirilen çalismalar hakkinda bilgi veren Bursa Il Millî Egitim Müdürü Serkan Gür, Bursa’da ortaögretime dahil olmayan çocuklarin yüzde 80’nine ulasildigini söyledi.



Egitimde tek bir ferdin bile feda edilemeyecegini ifade eden Serkan Gür, “Bir çocugumuzu bile kazanmanin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Tüm mücadelemiz ve yaptigimiz çalismalar Bursa’daki tüm çocuklarimizin egitime kazandirilmasi içindir. Projede emegi geçen idareci ve ögretmenlerimiz ile özellikle de ögrencilerimize ve velilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA