(Özel) Ucuz Ekmek Davasi Yargitay'da

Türkiye her gün market raflarindaki fiyatlar artis gösterirken, o firin ‘ucuz ekmek satiyor’ diye açilan davanin Yargitay’dan gelecek sonucunu bekliyor. 800 gram ekmegi 7,5 liraya alan vatandas ise firin sahibine dua ediyor. Her gün binlerce kisinin akin ettigi firinda ekmekler diger saticilarin yari fiyatina satiliyor ve zaman zaman kuyruk olusuyor.

(Özel) Ucuz Ekmek Davasi Yargitay'da
Türkiye’de her seyi bahane göstererek zam yapan marketinden berberine, manavindan kasabina kadar herkesi karsisina alan Bursali esnaf, sattigi ucuz ekmekle vatandasin dua ve takdirini kazanmaya devam ediyor. Mustafakemalpasa ilçesinde 40 yillik firincilik yapan Kazim Balaban, ucuz ekmek satarak vatandaslarin gönlüne taht kurdu. 800 gram ekmegi 7,5 liradan satan Balaban, vatandaslara ucuz ekmek sunup her gelen müsterinin hayir duasini aliyor. Günde 3 bine yakin ekmek satilirken, bazi saatlerde uzun kuyruklar olusuyor.

Eskiden oldugu gibi yine ekmegi ucuza satmaya devam ettiklerini belirten Balaban Firin Müdürü Galip Demirel, “Bu zor dönemde halkimizin yaninda olmaya çalisiyoruz. Su an biz büyüksehirlerin sattigi halk ekmeklerinden bile ucuza ekmek satiyoruz. 800 gram ekmegi 7,5 liradan vatandasimiza sunuyoruz. Bizde araci yok. Biz halkin kendisine ürettigimiz ekmegi veriyoruz. Devam eden dava sürecimiz var. Su an Yargitay’da görülüyor. Ucuz ekmek sattigimiz için bizi dava ettiler. Ama biz ucuz ekmek satmaya ve halkimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Piyasanin altinda satiyoruz. Bundan da zarar degil, kar da ediyoruz. Kar ettigimizi, haksiz rekabet etmedigimizi de belgeleriyle ispat ettik” diye konustu.

Ekmek almak için kuyruga giren vatandaslar ise, “Bu firinin fiyat politikasini çok güzel buluyoruz. Yillardan beri buradan ucuz ekmek aliyoruz. Tesekkür ederiz. Bunun gibi birkaç tane daha firin olsa çok güzel olur. Insanlar pahali almazlar” dedi.

Kaynak: İHA