Askeri Yasak Bölgede Yakalanan Yunan Polis Ve Sevgilisinin Yunanistan'daki Ifadeleri Bekleniyor

Edirne’de "askeri yasak bölgeye girmek" suçundan 2 yildan 5 yila kadar hapsi istenen Yunan polis Valasoudis Manolis ile kiz arkadasi Aheni Aohna’nin tutuksuz yargilandiklari davada, Yunanistan mahkemesindeki ifadeleri bekleniyor.

Askeri Yasak Bölgede Yakalanan Yunan Polis Ve Sevgilisinin Yunanistan'daki Ifadeleri Bekleniyor
Yunanistan’in Dedeagaç Emniyet Müdürlügünde görevli trafik polisi Valasoudis Manolis (42), sevgilisi Aheni Aohna (29) ile alisveris için 6 Aralik 2021’de Pazarkule Sinir Kapisi’ndan giris yaparak Edirne’ye gelmisti. Kentte alisveris yapan çift, ayni aksam araçlariyla Ipsala Sinir Kapisi’ndan geçmek üzere yola çikmisti. Çift, Yunanistan sinirina yakin olan Doyran köyünde, askeri yasak bölgeye girdikleri gerekçesiyle Türk güvenlik güçlerince gözaltina alinarak, islemleri için jandarmaya götürülmüstü. Buradaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen çift, nöbetçi sulh hakimligince yurt disina çikis yasagina adli kontrol sarti konularak serbest birakilmisti.

Manolis, Edirne Savciliginda verdigi ifadesinde, "Edirne’ye gelis amacim, kiz arkadasim ile birlikte gezmek ve alisveris yapmakti. Hava karardigi için Yunanistan’a dönecektik. Telefonumdaki navigasyonu kullanarak yola çiktik. Bir süre sonra hava tamamen kararmisti. Toprak bir yolda ilerledigimiz esnada önüme askerler çikti ve bizi durdurdular. Benden ve kiz arkadasimdan pasaport istediler. Bizi durduklari yerde askeri yasak tabelasi yoktu. Askeri yasak bölgeye girdigimiz düsünmüyorum" dedi.

Edirne Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde de çiftin cep telefonlari ile üzerlerindeki dijital materyallerinin incelenmesinde suç unsurlarina rastlanilmadi. Yargilanma giderleri ve güvence bedeli olan 50 bin TL ceza ile yurt disina çikis yasaklari kaldirilan Manolis ile kiz arkadasi Aohna ülkelerine döndü.

Durusmaya tutuksuz saniklar katilmadi

Edirne Cumhuriyet Bassavciliginca Manolis ile Aohna hakkinda, "askeri yasak bölgelere girmek" suçundan 2 yildan 5 yila kadar hapis istemiyle dava açildi. Edirne 5’inci Asliye Ceza Mahkemesinde bugün 4’üncüsü görülen durusmaya tutuksuz saniklar katilmadi. Mahkeme, önceki durusmada saniklarin Yunanistan mahkemesinde ifadelerinin alinmasi talebine cevap gelmedigini açikladi.

Saniklarin avukati Mehmet Efe Tuna Öfke de talimat yazisinin beklenmesi gerektigini belirterek, askeri bölgede kesif yapilmasi talebini yineledi. Mahkeme heyeti, saniklar adina yazilan yurt disi talimat cevabinin beklenmesine karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA