Rusya, Ukrayna'ya Ait IHA Üretim Tesislerini Vurdu

Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’ya ait insansiz hava araci üretim tesislerini vurduklarini duyurdu.



Rusya, Ukrayna topraklarini vurmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov yaptigi açiklamada, yüksek hassasiyetli füzeler ile Ukrayna topraklarindaki insansiz hava araci üretim tesislerini vurduklarini ifade etti.

Ukrayna’nin Rusya’ya yönelik IHA saldirilarini hatirlatan Konasenkov, tesislerin vurulmasiyla kendilerine yönelik muhtemel saldirilarin önüne geçtiklerini belirtti.

Konasenkov, "31 Aralik’ta Rusya Federasyonu hava güçleri tarafindan Ukrayna’nin insansiz hava araci üretimi için kullanilan savunma sanayi tesislerine uzun menzilli ve yüksek hassasiyetli silahlar ile bombardiman düzenlenmistir. Söz konusu tesislerde üretilen insansiz hava araçlari Rusya Federasyonu’na karsi terör saldirilari gerçeklestirmek için kullanilacakti. IHA’larin depolandigi park alani ve IHA firlatma alanlari da vurularak hedeflere ulasildi. Kiev rejiminin yakinda Rusya Federasyonu’na karsi terör saldirilari düzenleme planlari bozulmustur" ifadelerini kullandi.

Donetsk bölgesinde, Rus ordusunun taarruzlarinin devam ettigini belirten Konasenkov, “Bu bölgede Rus ordusunun aktif eylemleri sayesinde 110’dan fazla Ukrayna askeri, 2 piyade savas araci, 5 zirhli araç ve 7 araç imha edildi. Donetsk’in güney yönünde, Zaporijya’daki yerlesim alanlarina Ukrayna Silahli Kuvvetleri’nin saldirilari basarisiz oldu. 50’den fazla Ukrayna askeri, 2 zirhli araç ve 3 piyade araci imha edildi. Zaporijya ve Donetsk’teki yerlesim alanlarinda 6 sabotaj grubu imha edildi. Donetsk’teki Kamyshevka yerlesim alaninda Ukrayna ordusu tarafindan kullanilan mobil radar imha edildi. Donetsk’teki Artemovsk bölgesinde ABD yapimi AN/TPQ-50 batarya sistemli radar imha edildi. Donetsk’teki Poltavka köyü yakinlarinda Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savas uçaklari Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait MI-8 tipi helikopteri düsürdü" dedi.



Rusya’nin bugüne kadar Ukrayna ordusuna verdigi zayiata deginen Konasenkov, "Özel askeri operasyonun baslangicindan bu yana Ukrayna ordusuna ait 355 uçak, 199 helikopter, 2 bin 779 insansiz hava araci, 399 uçaksavar füze sistemi, 7 bin 350 tank ve diger zirhli savas araçlar, 957 çoklu firlatma roket sistemleri, 3 bin 756 adet obüs ve havan topu ile 7 bin 859 adet özel askeri araç imha edildi" dedi.

Kaynak: İHA