DSI Genel Müdürü Akca; '3 Barajdan Çorum'a Memba Kalitesinde Içme Suyu Verilecek'

Tarim, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü; insa ettigi dev barajlarda depoladigi suyu basta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarimsal sulama, atik su aritimi, taskin kontrolü gibi çok genis bir yelpazede mühendislik yapilari vasitasiyla milletimizin hizmetine sunuyor.

DSI Genel Müdürü Akca; '3 Barajdan Çorum'a Memba Kalitesinde Içme Suyu Verilecek'
Çorum Koçhisar Baraji 2. Kisim Içme suyu Isale Hatti insaatinda gelinen son nokta hakkinda açiklamalarda bulunan DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin önemli asamalarindan birisi olan içme suyu isale hatti tamamlanmistir. 10 bin metreküp kapasiteli depoda ise çalismalar tüm hiziyla devam etmekte olup, depo insaatinin 2022 yili sonuna kadar tamamlanmasi hedeflenmektedir. Çorum ilimize tamamlanan içme suyu isale hattinda bugüne kadar 3 milyon 54 bin 922 metreküp içme suyu verilmistir” dedi.



’Aritma tesisinde çalismalar devam ediyor’

Çorum 2. Kademe Içme suyu Aritma Tesisi isi ve bu is çerçevesinde temiz su depolarina suyu iletmek amaciyla yapilacak olan iletim hattinin tamamlanmasiyla, Koçhisar Baraji, Hatap Baraji ve Yenihayat Baraji olmak üzere 3 adet barajdan daha kaliteli ve günlük ihtiyaci daha rahat karsilayacak içme suyu saglanmis olacaktir.

Çorum 2. Kademe Içme suyu aritma tesisi isinde gelinen son nokta hakkinda da bilgi veren DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin son asamasi olan günlük 60 bin metreküp kapasiteli yeni aritma tesisi ile bu tesisten aritilacak suyu, 1000 mm çapli çelik borular ile temiz su depolarina iletecek olan 19 kilometre uzunlugundaki iletim hattini kapsayacak Çorum 2. Kademe Içme suyu aritma tesisi isimizin ihale hazirliklarinin tamamlanmasina müteakip ihalesinin yapilarak çalismalara baslanmasi hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasi ile Koçhisar Baraji, Hatap Baraji ve Yenihayat Baraji’ndan kesintisiz ve daha verimli içme ve kullanma suyu elde edilmis olacaktir. Bu projenin bir an evvel hayata geçmesi ve özellikle 2022 yili içerisinde ihalesinin gerçeklestirilerek insaata baslanmasi için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA